Een knechtenrol in een snelle Luik-Bastenaken-Luik

Vandaag stond voor Mike de 101e editie van Luik-Bastenaken-Luik op het programma. Geen gewone koers, maar één van de wielermonumenten. Er werd vanaf het begin flink gekoerst richting Bastogne. "Nou flink, volle bak zul je bedoelen. Op dit niveau is het geen sinecure om zomaar te volgen. Je moet al goede benen hebben om überhaupt mee te kunnen", aldus Teunissen.

Werken volgens opdracht
Mike was goed hersteld van de Waalse Pijl en hielp Bert-Jan Lindeman en Moreno Hofland in de eerste drie uren. Daarna was het opdracht om Paul Martens en Wilco Kelderman goed te positioneren aan de Wanne.

 

Mike: "We hadden niemand mee in de vroege vlucht. Dus ik heb alles gegeven om Paul en Wilco onderaan de Wanne  – met nog 84 kilometer te gaan – af te zetten. Daarna was het over en uit. We zijn nog doorgereden tot de bevoorrading. Op de Côte de la Haute-Levée zijn we afgestapt."
Tevreden?
"Dat is misschien niet het juiste woord. Ik heb gewoon een degelijke race gereden, waarbij ik de jongens goed heb kunnen helpen",  corrigeert Mike.

Valverde winnaar
De 101e editie van Luik-Bastenaken-Luik, ook wel bekend onder La Doyenne werd gewonnen door de Spanjaard Alejandro Valverde, die ook al de Waalse Pijl op zijn naam schreef. Hij bleef een verbazingwekkende Julian Alaphilippe voor. In totaal bereikten 100 van de 200 coureurs de eindstreep in Ans.

Op de foto met Mike en Britt
Morgen, Koningsdag,  organiseren Cafetaria Forest, Roelanzia en Coop Van der Leij een Fietsdefilé in Ysselsteyn.  Bij het Lovinckplein verzamelen alle kinderen zich met hun mooi versierde fiets. Op het dorpspodium kunnen zij vanaf 10.30 uur op de foto met Mike, Britt en de Oranje leeuw. Vervolgens defileren de  kinderen door de straten.De foto’s worden later uitgereikt  bij de bekendmaking van de mooiste fiets in drie verschillende categorieën.

Back to Top