Mike maakte vandaag deel uit van de eerste kopgroep en dus de vroege vlucht in de Waalse Pijl. Samen met De Gendt, Van Speybrouck, Baugnies, Honig, Ratto en Feillu ging hij vanaf kilometer acht in de aanval. Het zevental nam een maximale voorsprong van bijna acht minuten.

Mike: "We hadden van tevoren gepland om mee te zitten. Dat is nog niet altijd even makkelijk. Thomas de Gendt reed met vier andere weg. Bij mijn eerste sprong lukte het niet om mee te zitten.

Een paar kilometer lukte het gelukkig wel om met Brice Feillu het gat van 200 meter naar de vijf te overbruggen. Er werd prima samengewerkt, als was De Gendt wel de grote motor!"

Na honderd kilometer merkte Mike dat hij wat minder werd en in de slotfase - vanaf de eerste passage op de befaamde Muur van Huy - kreeg Mike het lastig om het tempo te volgen. Op de Cote de Bellaire moest hij samen met Reinier Honig de overige koplopers laten gaan.

Mike: "Op het vlakke liep het nog wel, maar bergop had ik problemen. Op de Cote de Bohissau kwam het peloton bij me. Vervolgens werd er bovenop goed doorgetrokken en kwam ik tussen de auto's."

Teunissen kwam na de tweede passage in Huy (met 42 x 28) langs de LottoNL-bus, maar besloot samen met Reinier Honig de volledige wedstrijdafstand van 205,5 kilometer vol te maken. Hij werd uiteindelijk 132e op 17 minuten en 46 seconden van de winnaar Alejandro Valverde. De Spanjaard won ook het vorig jaar deze Worldtourwedstrijd.

"Ben wel tevreden omdat ik mee was, maar word liever niet als eerste gelost. Merk wel dat ik iedere week sterker word. Ook goed dat ik weer 200 kilometer heb gemaakt. Morgen gaan we de laatste 70 kilometer verkennen van Luik-Bastenaken-Luik en dan zondag weer aan de bak, waarschijnlijk onder slechtere omstandigheden dan in de Waalse Pijl",  liet hij weten vanuit Maastricht, waar de LottoNL-Jumbo formatie verblijft.