Mike opgeroepen voor Ardens tweeluik

Mike is gisteren alsnog geselecteerd voor het Ardense tweeluik. Aanstaande woensdag staat hij in Waremme aan de start in de Waalse Pijl, vier dagen later wacht Luik-Bastenaken-Luik. Hij stond de vorige week nog reserve voor deze twee topklassiekers. De Brabantse Pijl verliep redelijk voor Mike. Hij kon in ieder geval zijn opdrachten binnen de formatie goed uitvoeren.

Dit weekend moest Kevin de Weert zich afmelden voor de Ardense klassiekers. De ziekenboeg van de Nederlandse wielerformatie begint gelukkig wat te krimpen. Maar veel renners zijn in opbouw na een ziekte of valpartij. In het wekelijkse overleg van de ploegleiders werd de Noord-Limburger dus in laatste instantie opgeroepen.
“Na de valpartij in Dwars door Vlaanderen heb ik een aantal wedstrijden gemist. Ook trainen kon ik niet veel met de blessure aan de hand. Ik heb nu wel weer wat tempowerk kunnen doen, maar moet hardheid krijgen in de wedstrijden. Ik kan woensdag de kopmannen in de eerste uren van dienst zijn en zorgen dat zij op de belangrijke punten van voren zitten.  Daarna probeer ik nog zoveel mogelijk kilometers mee te gaan en vol te maken. Of dat uitrijden is, weet ik niet. Zou natuurlijk wel mooi zijn.“ aldus de 22-jarige renner uit Ysselsteyn. Voor Teunissen is La Doyenne het eerste wielermonument in zijn wielercarriére. 

Facts Waalse Pijl

Waalse Pijl op woensdag 22 april
UCI-categorie: Worldtour, over 205,5 kilometer
Start: 11.30 uur, verwachte finish 16.40 uur

Deelnemers LottoNL-Jumbo: Wilco Kelderman, Paul Martens, Bert-Jan Lindeman, Robert Gesink, Tom Leezer, Laurens ten Dam, Mike Teunissen en Nick van der Lijke. Volledige startlijst, klik hier.
Tv-uitzending via Sporza (vanaf 14.20 uur)

 

Back to Top