Afzien in de Brabantse Pijl

Mike heeft De Brabantse Pijl niet helemaal kunnen uitrijden. Op ongeveer 35 kilometer voor de meet moest hij lossen uit het peloton. De laatste 93 kilometer werden gereden op een grote omloop van 23 kilometer met diverse korte beklimmingen. Deze omloop werd vier maal afgelegd. Met nog één ronde te gaan werd Mike uit koers gehaald en kreeg een DNF achter zijn naam.
Mike:  "Het was afzien vandaag. Ik heb mijn ploeggenoten op de plaatselijke omloop afgezet. Daarna heb ik geprobeerd zo lang mogelijk mee te gaan in het peloton.

Dat lukte jammer genoeg niet helemaal. Ik had graag de volledige afstand van 205 kilometer gemaakt. Toch heb ik weer een stapje gemaakt, maar het is nog niet zoals het moet. Ik ga de komende weken de trainingen weer goed oppakken zodat ik het niveau van drie weken geleden weer kan benaderen. Daarna probeer ik in mei in Yorkshire en California de conditie in de wedstrijden weer verder aan te scherpen."

De klassieker werd gewonnen door de Belgische BMC-coureur Ben Hermans, die de aanstormende eerste groep met Michael Matthews en Philippe Gilbert twee seconden voorbleef.

Back to Top