Mike van start in de Brabantse Pijl

Mike zal aanstaande woensdag van start gaan in De Brabantse Pijl. Het blessureleed na Dwars door Vlaanderen heeft de laatste twee weken redelijk veel impact gehad. De laatste dagen heeft hij de trainingen weer goed opgepakt. Zo kon hij in het Baskenland nog twee fikse trainingsdagen inlassen en deed hij dit weekend een training in de Zuid-Limburgse heuvels.
Mike: "Ik heb de afgelopen week getraind met een soort schuimverband. Dat was goed te doen. Er zit nu nog een pijnlijke plek van ongeveer 0,5 centimeter in het midden van mijn hand. Waarschijnlijk zal ik ook woensdag dat verband gebruiken."

Het is nu zaak om het wedstrijdritme weer op te pakken. "Het zou goed zijn als ik woensdag de wedstrijd fatsoenlijk kan uitrijden. Mogelijk kan ik dan in het laatste gedeelte wat betekenen voor de ploeg."

Mike zal na woensdag vooral trainingen afwerken zonder veel wedstrijden. Op 1 tot en met 3 mei zal hij zijn wedstrijdritme aanscherpen in de Tour de Yorkshire, met daarna de Amgen Tour of California van 10 tot en met 17 mei.
Op Sporza zal De Brabantse Pijl worden uitgezonden vanaf 15.10 uur.

Back to Top