Rentree Mike in Baskenland

Paasmaandag  maakt Mike in Bilboa zijn rentree in het peloton. Hij start dan in de eerste etappe van de Ronde van het Baskenland. Deze Spaanse  etappekoers  eindigt zaterdag 11 april  in Aia met een klimtijdrit over 18 km.  De profielkaartjes van de andere  etappes maken duidelijk dat Baskenland een onvervalste klimkoers is.

 

"Ik ben blij dat ik na anderhalve week blessureleed weer in actie kan komen", zegt Mike. "Het is jammer dat ik me door de brandwond aan mijn hand niet heb kunnen tonen in Volta Limburg Classic, maar die thuiswedstrijd kwam gewoon te vroeg. De Spaanse koers biedt me nu de gelegenheid mijn vormpeil weer op het gewenste niveau te brengen. Ik start daar zonder bijzondere verwachtingen. De eerste dag hoop ik  goed door te komen.  'Proberen uit te rijden' is het devies van  mijn ploegleiders Frans Maassen en Erik Dekker."

Na afloop van Baskenland vult Mike – in overleg met de ploegleiding  – zijn  verdere programma in.

Aan start verschijnen o.a. Quintana, Mollema, Kwiatkowski, Rui Costa en Dumoulin.  De wedstrijd werd in 2013 gewonnen door Quintana, in 2014 door Contador , die dit jaar niet start. Vorig jaar won Wout Poels de koninginnenrit.

De wedstrijd is dagelijks te volgen via de tv-zender Eurosport 2.

Back to Top