Mike Teunissen zal op zondag 1 maart zijn debuut maken als World Tour-renner voor LottoNL-Jumbo. Hij gaat dan van start in de Belgische klassieker Kuurne-Brussel-Kuurne.
De wedstrijd, die daags na het Omloop van het Nieuwsblad wordt verreden is bijna 200 kilometer lang en heeft negen venijnige hellingen. 

 

Vijf dagen later start Teunissen in deDriedaagse van West-Vlaanderen. Een wedstrijd met een proloog en twee etappes. Hierna volgt een tweeluik in Drenthe met de Ronde van Drenthe op 14 maart en Dwars door Drenthe op 15 maart. Vervolgens gaat het terug naar België met Nokere Koerse op 18 maart. Na de Ronde van Zeeland Seaports op 21 maart is de Noord-Limburger ook geselecteerd voor 70e editie van Dwars door Vlaanderen op woensdag 25 maart. Deze klassieker werd in 2012 en 2014 gewonnen door Niki Terpstra. Of Teunissen ook aan de start staat in de Volta Limburg Classic is nog onduidelijk.

Teunissen: "Ik ben tevreden met dit programma voor de eerste maand. Het is goed om zo de overstap naar de profs gemakkelijker te verteren. De ploeg verwacht zeker iets van ons in dit soort wedstrijden. Daarin kunnen we ons laten zien. Het zijn dan ideale koersen om vrij te koersen. In Kuurne zullen ook Sep Vanmarcke, Moreno Hofland en Tom van Asbroek aan de start staan. Daarin zal ik vooral proberen deze mannen zo ver mogelijk in de koers bij te staan en veel van hen te leren."

Teunissen is goed uit het eerste trainingskamp gekomen en zal in februari in Spanje zijn laatste wedstrijdvoorbereiding doen op de klassiekers.