1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Pas bij de eerste beklimming van de Kwaremont - waar de Ronde echt begint - kregen we de mannen van Intermarché vaker in beeld, met name Laurenz Rex streed steeds in eerste linie. Op de Koppenberg kwam Mike als 22e boven en op de volgende hellingen kon hij zich steeds handhaven in groepjes, die in feite streden voor plaats twee achter een fenomenale Van der Poel.

25e
Het eerste achtervolgende groepje kon een minuut na hem sprinten voor de resterende podiumplaatsen. Deze gingen naar Mozzato en Politt. Het tweede pelotonnetje viel in slotfase uit elkaar. Walscheid (20e) won de sprint van een groepje van negen, Laurenz Rex plaatste zich als 21e, Mike, die nog steeds kampt met de gevolgen van zijn valpartij in Gent Wevelgem, werd 25e.

Zon in Antwerpen
De Ronde van Vlaanderen vertrok dit jaar niet vanuit Brugge maar vanuit Antwerpen, waar de zon nog scheen. Iedereen keek naar topfavoriet Van der Poel en zijn ploeggenoten, want concurrenten als Van Aert, Stuyven en Pogcar stonden niet aan de start. Pas na een uur vormde zich de vlucht van de dag, die nooit meer dan vier minuten voorsprong kreeg.

Veel regen in Vlaanderen
Halfweg koers begon het flink te regenen wat ervoor zorgde dat renners op de kasseien van de Koppenberg onderuit gingen en dat de wedstrijd voor iedereen bijzonder zwaar werd. En juist daar begon Van der Poel aan een indrukwekkend solo naar finishplaats Oudenaarde die hem zijn derde overwinning in 'De Ronde' opleverde. 

Roubaix
Aanstaande zondag start Mike in Parijs-Roubaix.

Kapot bij de meet?
"Ja was wel afzien ja 😅 een van de lastigste koersen die ik gedaan heb. Ik was ook niet top, nog steeds wel wat last van de schouder en rug. Het was  maar veel aanklampen ...
Je kijkt beslist met een tevreden gevoel terug op deze zware koers?
'Het  was inderdaad ook niet slecht."
En nu?
"Op naar zondag: Parijs-Roubaix!"