1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Op zijn 26e heeft Jasper Philipsen zijn eerste monument te pakken.Hij kon na de grote schifting op de Poggio rekenen op een lead-out zijn ploegmaat Mathieu van der Poel. In de sprint van een favorietengroep versloeg de Belg Michael Matthews (Jayco-AlUla) en Tadej Pogacar (UAE). Deze snelste Milaan-Sanremo - 46 k/h - wiegde de tv-kijker aanvankelijk in slaap met een vroege vlucht van tien renners die nooit meer dan drie minuten voorsprong kregen.

Lead-out Mike
In de hectische aanloop, met enkele valpartijen, naar de befaamde capi konden Mike en enkele ploeggenoten zich handhaven in de eerste groep. Op de laatste klim, de Cipressa, was het gedaan met de ontsnapping en verschenen alle kanshebbers op kop van de groep. Mike toonde zijn vorm door Girmay ook daar af te zetten, waarna zijn werk er wel op zat. Girmay kwam als 27e binnen. Mike werd 61e.

Tevreden over de wedstrijd?
"Ja het ging wel goed. Ik zat achter een val op de capo Berta. Meteen moest ik al een flinke pijl verschieten om terug te komen, daardoor zat ik niet met overschot op de Cipressa, toch zaten we beneden nog maar met een man of 40. Toen heb ik me opgeofferd om Bini inderdaad goed naar de Poggio te brengen en daarna zat m’n werk er op."

Uitslag