1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Dion Smith en Buniam Girmay verschenen vanmorgen niet meer aan de start van de slotetappe rond San Benedetto del Tronto. Dat betekende dat Intermarché voor de verwachte massasprint een ander sprinttreintje moest formeren.In de laatste kilometers deed Mike kopwerk voor zijn ploeggenoot Hugo Page tot Laurens Rex het overnam. Page leek kansrijk voor een ereplaats, maar sloeg van woede op zijn stuur toen de schakeltechniek hem in de steek liet.

Utslagen
Jonathan Milan (Lidl-Trek) bleek op de meet de snelste en veroverde hiermee ook de puntentrui.Jonas Vingegaard bolde onbedreigd naar de eindzege in de Tirreno en zorgde voor een dubbel Visma-feestje na de triomf van Jorgenson in Parijs-Nice. Mike eindigede vandaag als 35e in dezelfde tijd als de winnaar, pechvogel Page werd slechts 18e. In het algemeen eindklassement klassement vinden Mike op plaats 57.

Sneller dan snleste schema
Zes sterke renners trokken vanmorgen al vroeg ten aanval: Caruso, De Marchi, Healy, Rowe, Steinhauser en Tiber. Meer dan twee minuten kreeg deze vlucht echter niet.
De ploegen van de sprinters bleven zodanig gas geven dat het peloton met ruim een halfuur voorsprong op het snelste schema in de laatste plaatselijke ronde de koplopers achterhaalde.

 

Mooie lead-out van van jou leverde niets op door materiaalprobleem van Page?
"Jep 😅 vorig jaar was ik zelf de dupe van een afvallende ketting op deze aankomst, nu Hugo 😅"
Girmay en Smith startten vandaag niet. Wat werd toen het plan?
"Ja we hebben het plan gemaakt om dan te sprinten met Hugo, maar met twee man is dat niet gemakkelijk. Ik denk toch dat we toch knap werk leverden en 'm in perfecte positie afleverde."