1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Jonas Vingegaard toonde zich gisteren oppermachtig in de Tirreno-Adriatico.Vandaag in de koninginnenrit reed hij op de slotklim weer alles aan flarden. De eindzege zal hem morgen in de vlakke slotrit nauwelijks kunnen ontglippen. Na een wat chaotische beginfase ontsnapte vandaag een sterke groep, met onder meer Julian Alaphilippe, Richard Carapaz, Michal Kwiatkowski, Andreas Leknessund en Ben Healy. De vluchters kregen echter nooit meer dan 2'30" van het peloton.

Vingegaard te sterk
Op de slotklim werd snel duidelijk dat die marge voor de aanvallers onvoldoende zou zijn. Juan Ayuso en Jai Hindley bleven het langste bij Vingegaard. In het klassement staan zij nu twee en drie.

Niet-klimmers verliezen veel tijd
De mindere klimmers bereikten vandaag allemaal met ruime achterstand de finish. Mike (68e) verloor bijna 15 minuten, de laatste renners meer dan 26 minuten.

Werk voor sprinters
Morgen staat de slotrit van deze Tirreno op het programma. Na een heuvelachtig begin rijden de renners nog enkele lokale rondes op een biljartvlakke lus. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de sprinters dus aan zet zijn.


Een zware koninginnenrit voor jou?
"Ja ik moet de eerste koninginnenrit nog tegenkomen die gemakkelijk is 😜 Maar was verder prima, in deze ritten is het toch wachten tot je gelost wordt. In de tussentijd heb ik Rota proberen bij te staan."
Morgen kansen voor Intermarché?
"Morgen idd weer kansen. We gaan ons best doen!"