1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Jonathan Milan heeft de vierde etappe van Tirreno-Adriatico gewonnen en is nu ook de nieuwe leider. De Italiaan neemt de leiderstrui over van Ayuso. Hij was sneller dan Jasper Philipsen en Corbin Strong. Milan is ook de nieuwe klassementsleider. Mike kwam als 88e over de eindstreep op 41 seconden.

De vierde rit over 207 kilometer had één flinke beklimming, maar de Valico di Castellucio (16,9 km aan 5%) lag te ver van de finish. Bovendien was het gedeelte daarna een stuk eenvoudiger. De laatste anderhalve kilometer liepen nog wel wat op (á 3%).

Kopgroep van zes

De namen van de vluchters vandaag: Quartucci, Davide Bais, Mirco Maestri, Alex Tolio, Jonas Abrahamsen en Alexander Kamp. De maximale voorsprong van de zes bedroeg iets meer dan vijf minuten. De kopgroep werd steeds meer uitgedund, waarbij Abrahamsen uiteindelijk solo ging. De Noor kwam slechts een paar honderd meter te kort. Zes sprinters passeerde hem nog.

Milan etappewinst en nu ook leider

De Italiaan Milan wist – in zijn typische stijl en al zittende in het zadel – langs Philipsen naar de koppositie te snellen en zo de zege te pakken. Biniam Girmay (Intermarché-Wanty) strandde deze keer op plek vier. Dankzij de bonificatieseconden nam Milan ook de leiderstrui over van Juan Ayuso.
Mike staat in het klassement nu 65e op 1:34 minuten.

Plan goed uitgevoerd; Bini op waarde geklopt

Mike: “Dion Smith, Laurenz Rex en ik zouden de positionering doen. En dat liep volgens plan. Vanaf de klim was het aan Hugo Page en Lorenzo Rota. Maar ik kon het eerste hellende stuk tot onder de vod nog doen. Zo konden de mannen, die te ver zaten niet meer terugkomen. Op het einde kon Page nog een goede beurt doen en was het aan Bini. Die deed het denk ik goed, maar werd geklopt door de betere mannen. Daar valt niet veel aan te doen.”

Uitslag

>