1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De Duitser Phil Bauhaus heeft de derde etappe in Tirreno-Adriatico op zijn naam geschreven. Hij was de rapste in een massasprint voor Jonathan Milan. De Spanjaard Juan Ayuso blijft leider. De lange etappe over 220 kilometer was relatief vlak. In de slotfase wel de klim naar Casacastalda, die als scherprechter moest dienen (6 km á 3,6%). Mike kwam als 73e over de streep in dezelfde tijd als de winnaar. In het algemeen klassement staat hij 47e op 49 seconden van Ayuso.

Het duo Zoccarato en Stöckli kreeg rond de elf minuten van het peloton in natte en koude omstandigheden. Zoccarato hield het nog lang vol. Hij werd als laatste 22 kilometer voor de meet gegrepen. Waarna EF Education-EasyPost met Carapaz flink tempo maakte op de klim. Maar de schade bleef beperkt.

Oplopende sprint en valpartij

In de sprintvoorbereiding nam Israel-Premier Tech het commando in functie van de sterke Corbin Strong. Maar de straatjes van Gualdo Tadion zijn echter smal, bochtig en glad. En ook nog eens licht oplopend. Philipsen viel in de laatste bocht en Phil Bauhaus bleef uit het gewoel en won het duel van Jonathan Milan.

Mike: “Het was koud vandaag. Op de beklimming ging het nog wel oké. En ik heb postgevat achteraan in de trein. Maar het positioneren was niet goed voor die klim. Toen begon ik achteraan en was het gewoon binnen draaien. Het lukt niet om nog eens 100 Watt meer te trappen dan die andere mannen.” 


Uitslag:

>