Ronde van Vlaanderen

Na amper een week koers was het al tijd voor één van de mooiste wedstrijden van het jaar: de Ronde van Vlaanderen. Een iets kortere en makkelijkere versie, vergeleken met de profs, maar met klimmetjes als de Molenberg, de Taaienberg en de Eikenberg toch nog lastig genoeg om genoeg verschil te kunnen maken.

Vanuit het vertrek reden er 5 man weg, die een maximale voorsprong kregen van 6 minuten. In het peloton was er controle en in de aanloop naar de 2 plaatselijke rondes met daarin de Steenbeekdries, de Taaienberg en de Eikenberg, liep het verschil snel terug. Ik zat op elk belangrijk punt goed van voren en met het ingaan van de laatste ronde was het peloton uitgedund tot zo'n 60 man. Ook in deze ronde bleef ik goed voorin en op de laatste keer Eikenberg werd er nog verder uitgedund. Met een groep van 26 bleven we over en gingen we naar de sprint. In die sprint was landgenoot Dylan Groenewegen veruit de snelste, door een valpartij werden nog enkele snelle mannen uitgeschakeld, maar omdat ik al aan de andere kant van de weg sprintte ondervond ik daar geen last van.

Zelf eindigde ik als 5e, een mooi resultaat, zeker ook als ik naar mijn gevoel tijdens de wedstrijd kijk. Volgende week rijd ik Tro Bro Leon, een Franse profkoers met deels onverharde wegen er in opgenomen..

Back to Top