1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Rond het middaguur begonnen de profs in Valkenburg aan een NK-rit van ruim 200 kilometer die begon met een lange lus door Zuid-Limburg en eindigde met zes lokale ronden bij Watersley. De hoge temperaturen en de vele klimmetjes zorgden voor een echte afvalkoers. Vijf renners vormden de kopgroep van de dag: Gesink en Kooij (Jumbo), Haest en en De Jong (VolkerWessels) en Kerckhaert (Beat). Hun maximale voorsprong was bijna 4 minuten.

Pech op het verkeerde moment
Met nog vier ronden te gaan plaatste Mike een eerste aanval, even later volgde een tweede waardoor het achtervolgende peloton uiteenviel. Bij een volgende demarrage met trainingsmaat Sam Oomen werd duidelijk dat er iets aan de hand was: Mike bleef maar omkijken om te zien of de ploegleidersauto in zicht kwam, maar aangezien de juryleden pas laat toestemming gaven aan ploegleider Bart Wellens om naar voren te rijden, zou het anderhalve ronde duren voordat Mike kon wisselen van fiets. Kilometerslang had hij gereden op een afloper ... En die gedwongen fietswissel was precies op het moment dat o.a. Mathieu van der Poel probeerde de oversteek naar laatste koplopers te maken!


Tevergeefs
Mike, die al de hele dag zijn 'goede benen' getoond had, zette snel de achtevolging in. Even leek hij steun te krijgen van Sam Oomen, maar toen deze te horen kreeg dat hij niet mocht meehelpen, bleek het onmogelijk voor Mike om nog aansluiting te vinden bij de koplopers. Maar hij zette wel door. Met een 10e plaats toonde hij aan dat er zonder pech beslist meer mogelijk geweest was. Terecht merkte hij op: "We gaan met vertrouwen naar de Tour."

NK PHOTONEWS 11039656 214

Van Baerle kampioen
In de kleine kopgroep buitten de Jumbo-renners hun overtal vakkundig uit. Dylan van Baarle kon wegrijden en in de achtervolging kreeg Van der Poel uiteraard geen enkele steun van Kooij. Bij het klooster van Watersley mocht Van Baerle na een solo zijn eerste kampioenstrui bij de profs in ontvangst nemen.

 

Mike na de koers: "Tja ik had een lekke band die wel nog geseald werd, maar best leeg was. In de bochten moest ik wat voorzichtiger zijn, dus wilde ik graag wisselen maar de auto‚Äôs mochten maar niet naar ons. Toen dat eindelijk wel kon en ik wisselde, maakte Mathieu de beslissende slag ... Ik probeerde nog over te springen, maar ze reden goed door van voren. Op het einde ben ik er maar voor gegaan.Koen Bouwman en Mick van Dijke kreeg ik mee en met hen ben ik naar de meet gereden. Zo kon ik tenminste nog top-10 rijden ūü§™. Ik voelde me wel goed. Dat deed deugd. Maar ook ongelukkig wel, maar helaas hoort dat er ook soms bij. Ik kijk wel uit naar komende weken in de Tour."

 

Interview Wielerflits
Interview L1

Foto's NK
Fotograaf Hein van Bakel volgde Mike tijdens het NK. Zijn foto's staan onder de knop foto's.