1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Na een tijdrit en een etappe voor de snelle mannen stond in de 3e etappe klimwerk gepland. Villars-sur-Ollon (140 km)
Al vrij snel waren vier renners vertrokken, waardoor er de eerst honderd kilometer weinig spectaculairs gebeurde. In de vroege vlucht, die maximaal 4 minuten voorsprong kreeg zaten: Lilian Calmejane (Intermarché), Nickolas Zukowsky, drager bergrtui (Q36.5 Pro Cycling), Paul Ourselin (TotalEnergies) en Alexander Kamp,Deens kampioen (Tudor Pro Cycling). Bij het ingaan van de laatste 50 kilometer, kwamen de regenjasjes te voorschijn, want de voorspelde buien kwamen inderdaad.

Naar de slotklim
Het peloton kwam zonder veel moeite weer bij de vluchters en de hele groep kon beginnen aan de voorlaatste klim. Na de top stuurde slechts een uitgedund peloton - met Mike - over kletsnatte wegen naar het dal, waar even later de slotklim naar Villars-sur-Ollon wachtte.  De mannen van Intermarché zorgen ervoor dat Costa voorin kon blijven. In de straten van Aigle pakte MIke met zijn tweede plaats achter Wout van Aert 6 punten voor de zwarte puntentrui. Vervolgens waren de klimmers aan zet en reden renners als Mike in eigen tempo naar boven.

Nieuwe leider
Wereldkampioen Evenepoel trok ten aanval, maar kwam zichzelf tegen. De Deen Mattias Skjelmose (Trek-Segafredo) zegevierde en is ook de nieuwe leider. Met een achterstand van tien minuten arriveerde Mike als 71e in een groep met o.a. Wout van Aert en Mick van Dijke.

 

 

Feestje gevierd gisteravond?
"Een kleine toast.
Een kletsnatte afdaling ...
"Ja, dat was gevaarlijk."
Je pakte net voor de slotklim punten voor de zwarte trui. Bewust?
"Hahaha, daarmee houdt niemand zich bezig, behalve misschien een webmaster van een supporterssite 🤪. We waren gewoon bezig met Rui Costa goed af te zetten, precies zoals ik gisteren al aangaf."
Met welke groep heb je de slotklim gedaan?
"Met de eerste groep die rustig aan deed."