1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Helikopterbeelden brachten de hectiek van de slotkilometer van de tweede etappe mooi in beeld. De fans van Intermarché zagen hoe Mike probeerde de  perfecte lead-outman te zijn voor Biniam Girmay. Aanvankelijk lukte dat niet in het voortrazende peloton, maar uiteindelijk vonden ze elkaar even en lanceerde hij zijn kopman die het uiteindelijk haalde voor de sprinters Arnaud Démare en Wout van Aert. De al juichende Mike flitste als 9e over de eindstreep en kon even later als eerste de winnaar omhelzen. Met zijn prestatie laat deze zien dat hij weer helemaal hersteld is van zijn val in de Ronde van Vlaanderen.

Vanaf de start slaagden twee renners erin meteen te ontsnappen. De Canadees Nickolas Zukowsky (Q36.5) en de Zwitser Michael Schär (AG2R) reden een maximale voorsprong bijeen van net iets meer dan vier minuten. Lage tijd gebeurde er verder niets, want de sprintersploegen vonden deze situatie prima. Een grote valpartij in de lokale ronden zorgde voor veel opschudding. Mike en zijn ploegenoten waren hierbij gelukkig niet betrokken.

Naar de sprint
Toen de sprintersploegen zich gingen formeren, was het snel gedaan met de twee vluchters. Treintjes werden gevormd en ontspoorden weer. Mike moest ook enkele malen zoeken naar Biniam, maar dat bleek uiteindelijk geen probleem te vormen in het gevecht om de zege.

 

 

Hoe ging die slotfase?
"Ja ik heb niet zoveel gedaan. Bini zat aan de andere kant en toen we bij elkaar kwamen, koos ie de goeie kant en kwam ik juist vast te zitten, maar het viel allemaal goed op z’n plek gelukkig!"
Iets gemerkt van de grote valpartij?
"Ja, dat was een grote. Ik hoorde veel geklapper net achter mij. Hopelijk valt de schade mee voor iedereen, want was een fikse valpartij."
De hele dag in het peloton wachten op de sprint. Is dat slopend?
"Er werd heel hard gereden, heel de dag, en het is nergens vlak natuurlijk. Dus, ja het was zeker slopend."
Biniam afzetten en zelf 9e worden. Je bent tevreden?
"Ja, ik voelde me wel goed. Toch jammer, want mooiste is als ik hem goed kan lanceren, maar zo is het ook goed. Er komt altijd weer een volgende kans."
Plannen voor morgen?
"Niet zo veel. Klimmers goed afzetten en dan boven komen, 8 km à 10 procent."

Bergen
Morgen zal het klassement beslist veranderen, want er wacht echt klimwerk. De slotklim naar fish in Villars-sur-Orlon is zelfs 11 km lang.