1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Tot 4 km voor de finish op de Alto de la Cueva Santa reed Mike mee in de leidersgroep, waarvan uiteindelijk slechts een twintigtal renners – met Rui Costa van Intermarché – konden sprinten om de zege. Tao Geoghegan Hart (Ineos) bleek de snelste in de koninginnenrit van Valencia die vijf gecategoriseerde beklimmingen telde. In de stand blijft Giulio Ciccone leider met een voorsprong van 4 seconden op Hart. Costa is 6e op 14 seconden. Mike arriveerde als 47e op ruim twee minuten.

Steun
Een grote vluchtgroep kreeg nooit veel voorsprong. Als laatste werd Thijmen Arensman ingerekend door het peloton, waarna de favorieten het onderling mochten gaan uitvechten. Lang kon Costa rekenen op steun van Mike en zijn ploeggenoten Zimmermann, Mihkels en Vliegen. Girmay stapte af. De ploeg meldt dat hij tijdens de etappe last kreeg van hoofdpijn en dat de beslissing is genomen om af te stappen. "Na een succesvolle start van het seizoen vertrekt hij nu naar Eritrea om de Italiaanse races voor te bereiden."

 

Ysselsteyns Pruuf Mar wint gisteravond LVK. Iets meegekregen? "Ik zag 't vanmorgen in de krant en de rest van de familie was op post, dus krijg het wel beetje mee."
Volgt de oud-wereldkampioen veldrijden het WK in Hoogerheide? "Mooi om te zien!"


Tevreden over jouw rit? "Ja ging weer wat beter, Rui goed uit de wind kunnen houden, terwijl het toch veel op de kant was en de hele dag een  hoog tempo. Nog bij kunnen staan tot de echte slotklim. Dus dat was goed."
Slotrit? "Morgen is weer een hele lastige rit, hopelijk kan ik die weer goed doorkomen."
Weer een snelle reactie! "Toch nu pas weer internet. Finish lag in de middle of nowhere 😅"

Slotrit
De slotrit van zondag is maar 90 kilometer lang, maar bevat wel een klim van 2e categorie en een klim van 1e categorie. De top van die laatste col ligt op zo'n 45 kilometer van de aankomst.