1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

In de derde etappe van de Ronde van Valencia hielden drie renners uit de vroege ontsnapping stand. De Italiaan Simone Velasco (Astana) versloeg Bob Jungels en Jonas Gregaard in de sprint. Giulio Ciccone blijft aan de leiding in het algemeen klassement.
De derde etappe van de Ronde van Valencia was 145 kilometer lang en eindigde in Sagunto met onderweg toch weer flink wat beklimmingen. Al snel reed er een kopgroep van vijf renners weg. Naast de drie eerder genoemde renners ook Lawson Craddock en Sander De Peste, die maximaal drie minuten bij elkaar fietsten.

Klim van Garbi
Aan de voet van de Garbi, de laatste beklimming van de dag, had de kopgroep een voorsprong van 2:30 minuten. Op de flanken van deze klim kwam Craddock solo aan de leiding.
Mike, die zelf nog als één van de eersten begon aan de klim van de Garbi, had Girmay in zijn wiel. Deze moest echter als één van de kanshebbers lossen door het hoge tempo.

Ook Mike liet zich afzakken na zijn positioneringswerk en kwam als 98e binnen op 12:02 minuten van de winnaar. In het algemeen klassement staat Mike nu 105e op 40:38 minuten van Ciccone.

Vluchters houden lang stand
Craddock werd in de lange afdaling van de Garbi weer ingerekend door Velasco, Gregaard en Jungels. En werd ook snel genoeg ter plekke gelaten. Zo begonnen de drie met een minuut voorsprong aan de laatste vijftien kilometer. Ondanks het werk van Movistar en Bahrain Victorious, die tempo maakten, bleven de vluchters buiten schot. Velasco ging als eerste de sprint aan. Jungels en Gregaard kwamen niet meer in de buurt en moesten genoegen nemen met plaatsen twee en drie. Het peloton kwam drie seconden tekort.

Mike: "Het scenario voor mij wat een beetje gelijk aan dat van gisteren. We hielden de hele dag de controle. Op de Garbi heb ik het weer overgelaten aan Madis en Laurens om Rui Costa te helpen. Toen zat mijn werk erop. We wisten dat het lastig zou zijn met Biniam, maar we hebben onze verantwoordleijkheid genomen. We kregen geen hulp en Bini haalde het dus helaas niet."