1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

In de finale van de tweede rit in de Ronde van Valencia bleven negen renners over. Op de Alto de Pinos was de Italiaan Giulio Ciccone de snelste in de sprint. Hij bleef Tap Geoghegan Hart (later  gedikwalificeerd, red.) en Pello Bilbao voor. Mike en Biniam Girmay werden op 35 kilometer van de meet gelost op de steile flanken van de Cumbres del Sol.

Kopgroep
Na 24 kilometer ontstond een kopgroep met Samule Zoccarato, Alessandro De Marchi, Javier Romo, Benjamin Perry en Mulu Kinfe Haïlemichael. De laatste twee werden vroegtijdig gelost op de Fustera, op zo’n vijftig kilometer van de meet. De Italiaan Zoccarato had opvallend veel belangstelling in de bergpunten. Romo en De Marchi hielden lang stand. Op vijf kilometer van de streep werden ze gegrepen door een groep van 25 renners onder aanvoering van een sterke Castroviejo.

Profiel tweede rit
Op dag twee kregen de coureurs een zware rit voor de kiezen. De eerste tien kilometer waren nog relatief eenvoudig, maar daarna doemde al de klim naar Maigmó op, gevolgd door de Tibi, Binifallim en Confrides. Daarna ging het weer terug naar zeeniveau, waar La Fustera wachtte. Gevolgd door de Cumbres del Sol (3,4 km aan 8,5%). Tenslotte dan de finishklim van 3,2 kilometer met 7,2%. De streep van deze Alto de Pinos lag op 621 meter.

Foto Valencia 2Mike op Cumbres del Sol
Op de steile passages van de Cumbres del Sol zagen we Mike in het gezelschap van ploegmaat, kopman en geletruidrager Biniam Girmay lossen. De mannen van Bahrein maakte toen flink vaart op deze beklimming. Vooraan bleven alleen Romo en De Marchi over, waarbij de voorsprong terugliep naar 1:35 minuten op de top van de Cumbres. Het peloton bestond op dat moment uit 45 renners.

Mike veel in de controle
"Koers gecontroleerd met Madis Mihkels en Laurens Huys. Het tempo lag vrij hoog en de mannen bijgestaan tot aan de beklimming van de Cumbres del Sol. Daarna was het aan de klimmers van onze ploeg", aldus Mike

Derde etappe
Op de derde dag start het peloton in Bétera. Er staat een rit van 145 kilometer op het programma met aankomst in Sagunt. In het begin wat kleinere heuvels. In de laatste zestig kilometer doemt de klim naar Oronet (4,4 km aan 4,8%) en El Garbí (4,6 km aan 6,9%). Deze klim heeft echter een passage van 2,3 kilometer aan 11,1%. Dus niet voor de poes, maar er zijn dan wel nog dertig kilometer te doen in dalende lijn.