1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Zes koersdagen in Spanje en dan al vier overwinningen voor Mikes ploeg. Dan mag je spreken van een goed begin van het wielerseizoen. Vandaag zorgde Biniam Girmay voor die vierde zege. De renner uit Eritrea sprintte in de straten van Altea naar de zege en versloeg na 189 kilometer Olav Kooij. Girmay speelde een beetje op de verrassing en ging vroeg aan. Jumbo-Visma renner Kooij kwam duidelijk tekort in de sprint. Hij verloor twee fietslengten.

Mike moest op de eerste col, de Rates lossen en kon niet meer terugkeren in de eerste groep van zo’n 60 renners. Direct na de Rates volgde namelijk ook al de tweede beklimming, de Bernia met een lengte van bijna elf kilometer (aan 3,8%). De achterstand boven op de Bernia was te groot. Hij kwam uiteindelijk op 10:54 minuten binnen als 105e.

Ronde van Valencia 2023: behoorlijk pittig
De Ronde van Valencia van dit jaar is behoorlijk pittig met twee aankomsten bergop. Voor de rassprinters is er waarschijnlijk niet veel te halen, omdat ook in de andere ritten het nodige klimwerk zit. Voor het klassement is vooral de tweede en vierde dag belangrijk.


Tweede deelname van Mike
Intermarché-Circus-Wanty staat aan de start met Rui Costa (rugnummer 61), Biniam Girmay (62), Madis Mihkels (63), Laurens Huys (64), Loïc Vliegen (66), Georg Zimmermann (67) en Mike (65) dus. Mike ging slechts één maal van start in deze ronde, in 2019. Hij werd toen 54e en werd vijfde in de derde rit. Wout Poels won de koers in 2016; vorig seizoen ging Aleksandr Vlasov er met de overwinning van door.

Mindere dag
“Moest op de Coll de Rates lossen. Had gewoon een wat mindere dag. Maar goed, zonder mij gaat het ook prima”, aldus Mike.

Tweede etappe
Morgen rijden de renners van Novelda naar de Alto de Pinos, een rit over 178 kilometer. Redelijk zware rit met in de eerste 75 kilometer vier hellingen. In de slotfase volgt de steile Cumbres del Sol (3,4 km aan 8,5%). Daarna zijn er nog 35 kilometer te doen. De laatste 3,2 kilometer opnieuw bergop aan 7,2%. Finish is namelijk gelegen op de 621 meter hoge Alto de Pinos.