1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Weer was er succes voor Intermarché. Biniam Girmay werd in Plama nipt geklopt door Ethan Vernon (Soudal). De verwachte sprint kwam er in de Trofeo Palma. Nadat de laatste vluchters gegrepen waren, konden de sprintersploegen zich opmaken voor het 'criterium' over 4 plaatselijke ronden van 4 km. Na zijn lead-outwerk
kwam Mike als 65e binnen.

Goede lead-out
Het treintje van Intermarché slaagde erin Biniam Grimay van voren te houden. Hierdoor ontsnapten Mike en Biniam ook aan de valpartij op 3 km voor de aankomst. In de chaotische slotfase met een bocht van 180 graden, kon Mike zijn kopman goed afzetten, maar helaas bleef Vernon hem net voor. In de Challenge Mallorca maakt die tweede plaats de reeks van de Intermarché nog mooier: drie overwinningen en een derde plaats.

 

Weinig hinder
Gelukkig bleek gisteren als dat Mike weinig hinder ondervond van de schuiver in de rit van vrijdag. Het weer was vandaag ook veel beter dan de voorbije dagen in Mallorca, toen het nog nat en koud was.

Een tevreden Mike: "De finale verliep heel hectisch, maar gelukkig heb ik Biniam goed kunnen afzetten. Helaas leverde het geen overwinning op, maar ieder dag podium en drie overwinningen maken een goede week!"
Valencia? "De meesten van ons gaan naar huis, maar ik plak er nog een dikke week aan vast. Eerst ga ik maar even herstellen, want woensdag begint voor mij de Volta a la Comunitat Valencia." (Eurosport doet verslag van deze vijfdaagse wedstrijd.)