1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Kobe Goossens heeft de Trofeo Andratx gewonnen. De eerste profzege van de ploegmaat van Mike was de tweede overwinning in drie dagen voor de fluogele formatie. Goossens reed bijna de hele dag in de aanval en arriveerde solo op de slotklim. Mike ging onderuit en vervolgde met schaafwonden zijn weg. 

Met een achterstand van twintig minuten bereikte Mike in een  groep van veertig renners de finish. De hele groep kreeg in de uitslag de vermelding 'OTL' (outside time limit).
 
Nat en koud

Vandaag was het was koud en regenachtig in Mallorca. Op de zwaarste klim van de dag, de Coll de Puig Major, ontsnapten Uijtdebroeks en Goossens. In de afdaling over gladde wegen toonde Goossens dat hij een verleden heeft als veldrijder. Uijtdebroeks verloor na iedere bocht enkele meters en moest de rol lossen.


Schuiver
In het begin van de wedstrijd waren Mike en zijn ploegmaten zeer actief: "We zetten op een gegeven moment druk met de ploeg. Toen miste ik de bocht. Kobe kreeg hierdoor de ruimte en hij bleek zo goed dat hij zo naar de kopgroep reed. Even later gingen we in het peloton met twintig man onderuit. Voor mij was het een pijnlijke schuiver: de bekende schaafwonden, bij mijn knie wat dieper. Daarna zag ik ze overal wegglijden.  Wijselijk ben ik maar rustig naar de finish gereden en dat was niet zo evident bij een temperatuur van 2 graden en de hele dag regen. Toch was het verder een mooie dag met de overwinning van Kobe."

Zondag start Mike in de Trofeo Palma, de slotrit van Challenge. Eurosport zendt de wedstrijd uit vanaf 12.45 uur.