1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De Duitse klassieker Eschborn-Frankfurt heeft in de laatste twee jaar ontwikkeld tot een koers voor klimmers. De sprinters komen er niet meer aan te pas. Mike kwam als veertigste in de tweede groep over de streep. Maxim Van Gils (Lotto Dstny) won de lastige WorldTour-koers over ruim 200 kilometer. Met dus 3.000 hoogtemeters in 202 kilometer, met twee keer de Feldberg (11 km aan 4,8%) en drie keer de Mammolshain (2,3 km aan 8,3%).

Tweede keer Feldberg

Meteen vanuit het vertrek reden John Degenkolb, Jacopo Mosca en Warre Vangheluwe weg uit het peloton. Zij kregen meer dan zeven minuten voorsprong. Op de tweede keer Feldberg, ruim 90 kilometer voor de meet, ging het tempo flink omhoog in het peloton. De koplopers waren eraan voor de moeite. Zo’n kleine veertig renners bleven over in de eerste groep.

Jan Christen opent op de Mammolshain

Bij de laatste keer Mammolshain (2,3 km aan 8,3%) op ruim 35 kilometer van de finish kwam Jan Christen met ruime voorsprong. De 19-jarige Zwitser pakte een voorsprong van ruim 20 seconden op de elitegroep, waarna nog een vlakke finale richting de finish in Frankfurt wachtte.

Met nog 140 km te gaan raakte Mike verzeild in het tweede peloton, dat al snel een achterstand van meer dan twee minuten had op de eerste groep, waarin veel favorieten zaten. Intermarché was na het uitvallen van Rex vertegenwoordigd door Mihkels en Page. Buiten het beeld van de tv-camera's s wist Mike met o.a. Kristoff, Laporte en Naessen weg te rijden uit het achtervolgende peloton. Twee minuten na aankomst van de eerste groep sprintte Mike op baan van Roubaix naar een mooie 22e plaats. 

Van der Poel solo
Op bijna zestig kilometer voor de finish begon Mathieu van der Poel aan een indrukwekkende solo die hem zijn tweede zege in De Hel opleverde. Door het sterke optreden van zijn ploeg werd voor de concurrenten al snel duidelijk dat ze nog konden strijden voor plaats 2. Jasper Philipsen maakte het ploegfeest nog groter door Mads Pedersen te kloppen in de sprint voor voor de resterende podiumplaatsen. Madis Mihkels, die in de slotfase nog lekreed, werd 10e.

Valpartij Rex
Na een snelle start raakte een kopgroep weg die nooit veel ruimte kreeg door de controle in het peloton. Na 40 km koers waren er nog al wat pechvogels bij eengrote valpartij in het peloton. Milan en Viviani moetsten meteen opgeven. Laurenz Rex, de kopman van Intermarché, kon zwaar gehavend zijn weg vervolgens en zelfs weer aansluiten bij de groep. Na een tweede valpartij - over de kop na een botsing met verkeersmeubilair - staakte hij echter de strijd.