1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Lippenhovestraat, Paddestraat, Oude Kwaremont, Kortekeer, Wolvenberg, Berendries, Berg Ten Houte, Kanarieberg, Koppenberg, Paterberg, Mariaborrestraat: de wielerlitanie van De Ronde. Zondagmorgen staat Mike voor de vijfde maal aan de start van deze beroemde koers. Door blessures ontbreken 2020 en 2021 in zijn lijstje.

Mathieu van der Poel toonde zich na zijn Italiaanse koersen vandaag voor het eerst in Vlaanderen. Vier dagen voor de 'Hoogmis'won hij voor de tweede keer Dwars door Vlaanderen. De kopman van Alpecin-Fenix was in een aantrekkelijke finale beter dan Tiesj Benoot in een sprint met twee. Zij waren in de finale weggereden uit een kopgroep van acht. Mike kwam als 28e over de streep op iets meer dan vier minuten.

Aanstaande woensdag opnieuw een belangrijke klassieker in Vlaanderen, Dwars door Vlaanderen. Deze wedstrijd haalt de 200 kilometer niet. Na 183,9 kilometer, dertien hellingen en vijf kasseistroken komen de renners over de meet in Waregem. De laatste klim, de Holstraat, ligt op ruim 8 kilometer van de meet. Dylan van Baarle is de laatste winnaar. Mike staat aan de start en bewaart natuurlijk mooie herinneringen aan deze koers. Op 28 maart 2018 werd hij twee seconden achter Lampaert tweede.

Een Afrikaanse winnaar hadden we misschien niet gelijk verwacht. Maar hij kwam er wel. Biniam Girmay (Intermarché-Want-Gobert) won na 249 kilometer in een sprint de klassieker Gent-Wevelgem. Hij was de snelste uit een kopgroep van vier renners. Mikes ploegmaat Christophe Laporte werd tweede voor Dries van Gestel en Jasper Stuyven. Girmay was afgelopen vrijdag ook al vijfde in de E3-Prijs in Harelbeke. Mike werd 51e op 1 minuut en 30 seconden van de Eritreeër.

Een twaalfde plaats in de E3 Saxo Bank Classic is een prima resultaat nadat Mike moest passen in de voorlaatste etappe van Parijs-Nice en ook Milaan-San Remo moest schrappen. Hij kwam na de Oude Kwaremont in een tweede groepje terecht en finishte op 3:30 minuten van de winnaar Wout van Aert.  De kopman van Jumbo-Visma versnelde op de Paterberg en alleen zijn ploegmaat Laporte kon volgen. Het duo had een voorsprong van 1:35 minuten aan de finish op de acht achtervolgers.

Mike zal aanstaande vrijdag terug in koers verschijnen. Niet helemaal fit gaf hij op in Parijs-Nice en koos er in overleg met de ploegleiding voor om Milaan-San Remo te schrappen. Nadat de frisheid eind vorige week terugkwam, plande Mike een stevig trainingsblok in zowel de Ardennen als in Luxemburg. Hij is door deze korte afwezigheid vooral benieuwd hoe het gaat.

Opnieuw een sterk optreden van de Jumbo-Visma mannen in de laatste etappe van Parijs-Nice. Wout van Aert loodste zijn ploegmaat Primož Roglič naar de eindzege. De Sloveen had uiteindelijk in het eindklassement 29 seconden voorsprong op Simon Yates, die de laatste etappe in Nice won. De Brit bleef met Van Aert, Roglic, Martinez en Quintana over op de laatste klim van de laatste rit. De laatste twee moesten lossen. Yates versnelde en hield een voorsprong over van 9 seconden op het Jumbo-duo.

Op de top van de laatste klim zag het ernaar uit dat Van Aert de kans kreeg het werk van zijn ploegmaats te bekronen met een zege, maar deze was verrassend voor Mathieu Burgaudeau (TotalEnergies). In de finale sprong hij weg op een licht hellende strook.