Mike is om 12:39 uur gestart voor zijn tijdrit over 27,2 kilometer. Hij liet bij het eerste tussenpunt (na 8,8 kilometer) een tijd noteren van 11:28 minuten. Een gemiddelde van iets meer dan 46 kilometer per uur.  Bij het tweede tussenpunt (na 17,2 kilometer) stopte de klok bij 22:09 minuten (gemiddelde 46,5 km p/uur). De eindtijd werd uiteindelijk 35:22 minuten met een gemiddelde van bijna 46,2 kilometer per uur.
Mike is vroeg van start gegaan in deze vijfde etappe, omdat hij op de eerste dag veel tijd verloor door de valpartij.

In het wiel van kopman Roglic kwam Mike vandaag als 62e over de streep in Fougères. Opgelucht, want het was vandaag de vraag hoe de gekwetste renners van Team Jumbo-Visma na de valpartijen van zondag en maandag ervoor stonden. Met name de foto op social media van "Hansplast'-Roglic toonde wat de gevolgen zijn van zo'n smak op het asfalt.

Een etappe met twee gezichten voor Mike. Enerzijds deed hij veel goed werk vooraan in het peloton en hield hij kopman Roglič keurig uit de wind. Anderzijds viel diezelfde kopman in de slotfase van de wedstrijd, een valpartij waarbij ook Kruijswijk was betrokken. Na veertig kilometer waren de Jumbo's ook al Robert Gesink kwijtgeraakt. Hij viel op zijn schouder nadat hij de gevallen Thomas niet meer kon ontwijken Noodgedwongen moest hij de Tour verlaten. Kortom veel schade binnen het team.

Mike en zijn ploeggenoten toonden zich vandaag door goed ploegwerk te verrichten.Tot de eerste beklimming van de Mûr-de-Bretagne hielden met name Tony Martin en Mike kopman Roglic van voren. Daarna zat hun werk erop.

Team-Jumbo had op 45 km voor finish de zaken mooi onder controle. In slagorde reden Tony Martin, Robert Gesink en Mike rechts van de weg op kop van het peloton. Mike dronk rustig uit zijn bidon totdat een toeschouwster via een groot kartonnen bord de groeten deed aan opa en oma. Tony knalde op het bord, Mike vloog over hem heen en een half peloton ging tegen de vlakte

Op zaterdag 26 juni gaat in Brest de 108e editie van de Tour de France van start. We spraken Mike over zijn derde deelname. Eerder nam hij in 2017 deel. Hij werd toen 129e op 3:43,52 uur van de winnaar. In een bijzonder succesvolle Tour voor Team Sunweb, waarvan hij toen deel uitmaakte. Warren Barguil won twee ritten en het bergklassement. Michael Matthews won ook twee etappes en het puntenklassement.

Hij miste met zijn vierde plaats net het podium. Maar de lach verdween niet van Mikes gezicht. Ploeggenoot Timo Roosen had immers het rood-wit-blauw gepakt en zelf reed hij een geweldige wedstrijd.

Onder rugnummer 12 start Mike zondag om 12.35 uur in de NK-wegrace. De wedstrijd vindt plaats op een zware ronde die we kennen van het kampioenschap dat ook vorig jaar bij Emmen werd gehouden. Helaas ontbrak Mike toen door een vervelende blessure.

Mike kwam vandaag op slechts zes minuten en 25 seconden binnen van de winnaar Gino Mäder. De slotrit van de Ronde van Zwitserland ging van Andermatt naar Andermatt over 160 kilometer met twee beklimmingen van eerste categorie en de Gotthardpass van buiten categorie. Mäder versloeg in een sprint-a-deux Michael Woods. Richard Carapaz behield de leiderstrui en won zo de 84e uitgave van de Tour du Suisse.

Het was voor Mike geen speciaal doel in deze Ronde van Zwitserland, de zevende etappe. Een klimtijdrit over 23,2 kilometer waarbij zo'n 650 hoogtemeters (a 6,5%) werden gemaakt. De start was gelegen op 1413 meter. De eerste vier kilometer waren vlak, daarna volgde de klim naar Oberalppass (2043 meter). Op de top na 11,5 kilometer volgde de afdaling naar de streep.

Mike toonde vandaag zijn stijgende vorm door gewoon in het dertigkoppige peloton van klassementsmannen over de eindstreep in Disentis te bollen.

Vandaag stond al na negen kilometer een klimmetje van bijna 7 kilometer in het routeboek, de Col du Pillon. Altijd lastig zo snel na het startschot. Mike moest lossen, maar kon ook weer net zo snel terugkeren in de afdaling. Op dat moment vertrok geletruidrager Mathieu van der Poel samen met Hermann Pernsteiner en Sergio Samitier voor een vlucht.

Ruim vijf minuten na de verrassende Zwitserse winnaar Bissinger sprintte het peloton in de stromende regen voor de vijfde plaats naar de finishlijn op het vliegveld van Gstraad. En jawel Mike zat van voren! Achter Theuns, Molano en Faile werd hij knap 8e.

In een grote groep van een zeventig renners arriveerde Mike vandaag aan de finish in Pfaffnau, waar Van der Poel in de sprint voor de tweede keer iedereen het nakijken gaf. Hij is ook de nieuwe drager van de gele trui. Van tevoren had Mike gehoopt dat hij vandaag mee kon sprinten, maar de slotklim was toch nog net te lastig: "Ik mis nog net die paar procentjes om echt mee te kunnen doen."

De overvloedige regen zorgde in de tweede etappe van de Ronde van Zwitserland voor een nerveuze en gevaarlijke finale. Met name in de afdalingen viel het peloton uiteen. Tot in slotfase handhaafde Mike zich samen met kopman Sam Oomen – als enigen van de ploeg – in de eerste groep.

Met een 24e plaats in de openingstijdrit van de Ronde van Zwitserland kan Mike tevreden terugkijken op zijn rit tegen het uurwerk. Op het 10,9 kilometer lange parcours in Frauenfeld betekende dat een gemiddelde snelheid van 51,8 kilometer per uur.

Mike staat zondag voor de derde maal aan de start in de Ronde van Zwitserland. Eerder nam hij deel in 2015  en 2017 en eindigde hij op een 64e  en 100e plaats in het algemeen klassement. Zijn derde deelname komt nu na een hoogtestage van achttien dagen in de Sierre Nevada. Gisterenavond maakte Mike de transfer rechtstreeks van Spanje naar Zwitserland.

De coronacrisis zorgde de afgelopen drie maanden voor een flinke radiostilte in de wielerwereld. Alle koersen werden geannuleerd. De vorige week presenteerde de UCI echter de nieuwe kalender vanaf 1 augustus, waarbij alles opnieuw werd geprogrammeerd.

Afgelopen maandag werd ook op het programma van Mike een laatste klap gegeven. Samen met ploegleider Frans Maassen en het team werd gekozen voor een najaar met alle belangrijke klassiekers. Mike zal dit jaar niet aan de start staan van een grote ronde, dus géén Giro en géén Vuelta.

Van de enige spannende fase in de kampioensstrijd kregen de toeschouwers in de finishstraat nauwelijks iets mee. Het grote scherm met de tv-beelden viel in de slotfase van de koers uit. Daardoor zagen ook de meegereisde supporters van Mike niet dat de dappere ontsnappingspoging van Elmar Reinders strandde, net als die van Koen de Kort. Een massaprint diende zich aan, met Mike in een verrassende rol.

Zondag reizen diverse supporters naar het Gelderse Ede waar Mike om 12.00 uur als een van de favorieten start voor de strijd om de kampioenstrui. De renners rijden 9 ronden van ongeveer 25 km. Rond 17.00 uur weten we wie een jaar lang met het rood-wit-blauw mag rijden.

De gele leiderstrui van Mike kwam in de vierde en laatste rit van de ZLM Tour niet meer in gevaar. De rit ging van Eindhoven naar Tilburg en had een lengte van 170 kilometer. De Australiër Caleb Ewan won de slotetappe in een massasprint en maakte een einde aan de zegereeks van Jumbo-Visma. Mike kwam als 47e over de eindstreep in dezelfde tijd als de 'kleine' Ewan. Hij stelde daarmee de eindzege veilig en hield 14 seconden over op ploegmaat Jansen en 16 op Mads Würtz Schmidt van Katusha. Mike volgt José Gonçalves op, die tijdens de vorige editie - twee jaar geleden - de beste was.

Mike heeft de leiding in het algemeen klassement met veel bravoure verdedigd. Nee, zelfs uitgebreid op de nummer twee. Dat is zijn Noorse ploegmaat, Amund Grøndahl Jansen, die de dagzege pakte in Landgraaf. Mike werd tweede. Het Jumbo-Visma duo maakte deel uit van een kopgroep van negen renners. Voor de Noor was het zijn eerste profzege.

Het komt niet zo vaak voor dat we Mike aan het werk zien op Limburgse bodem. Vandaag vertrokken de renners in het Brabantse Etten Leur. Na het aannemen van de bidonzakjes reden de renners Limburg binnen. Via Weert, Hunsel en Maasbracht richting Buchten, waar nog twee plaatselijke omlopen van 7,4 kilometer werden verreden. Mike werd in de massasprint derde achter winnaar Groenwegen en Caleb Ewan. Met de vier bonificatieseconden passeerde Mike zijn ploegmaat Jos van Emden en komt hij aan de leiding in het klassement van de ZLM Tour na drie dagen.

De start van de eerste rit van de ZLM Tour was in het Belgische Bredene. De finish daarentegen was na 198 kilometer opnieuw in Zeeland, in Heinkenszand. Een rit, die volgens de kenners zou eindigen in een massasprint. En dat gebeurde ook. Dylan Groenewegen won de rit; Mike werd 23e in dezelfde tijd. In het algemeen klassement staat Jos van Emden nog steeds aan de leiding en ook Mike blijft tweede op twee seconden.

Bam! Met een snelheid van ruim 51 kilometer per uur stoof Mike  vanavond over de finishlijn in Yerseke. Zijn tijd in de proloog over 6.8 km was meteen goed voor een gang naar de hot seat om af te afwachten of de grote namen uit het tijdrijden zijn prestatie konden verbeteren. Er moesten immers nog dertig renners binnenkomen.

Morgen (woensdag 19 juni) wordt het startschot gegeven voor de vernieuwde ZLM Tour. Tot en met zondag 23 juni kan de wielerliefhebber weer genieten van de internationale wielertop op Nederlandse bodem. De renners doen drie provincies aan: Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Enkele WorldTour-ploegen (waaronder Jumbo-Visma en Lotto-Soudal) zien de ZLM Tour als de ideale voorbereiding op de vlakke etappes in de Ronde van Frankrijk en brengen hun sprinttrein in stelling. Ook Mike zal na zijn hoogtestage aan de start staan.

Hoewel de meeste renners al bekend waren, kwam er vandaag toch nog een verrassing uit de bus. Mike krijgt in de Tour de France namelijk gezelschap van de Belgen Wout van Aert en Laurens de Plus. Samen met de kopman Steven Kruijswijk en Georg Bennett en de sprinttrein met de Noor Amund Jansen, Tony Martin en Dylan Groenewegen staat er in Brussel een bijzonder sterk achttal aan de start.

Mike verblijft al meer dan week in Spanje op de Sierra Nevada. Hij zal 2,5 week verblijven op hoogte op en rond de Spaanse bergketen. De renners van Jumbo-Visma verblijven in het Centro de Alto Rendimiento op meer dan 2.000 meter hoogte. Het is voor Mike de eerste hoogtestage in zijn wielerloopbaan.

Voor Mike altijd één van de hoogtepunten van het jaar, het Nederlands kampioenschap (NK). Als kampioensrenner heeft hij al vaker later zien (4 x bij de jeugd en 1x nieuwelingen) dat hij op deze dag rekening met hem moet worden gehouden. Niet alleen deze statistieken, maar ook zijn prestaties in de voorjaarsklassieker maken hem een gevaarlijke outsider in deze titelstrijd op de Brabantse Wal.

Net als vorig jaar gaan we met de supportersclub naar het NK om Mike aan te moedigen. Dit jaar is het NK op 1 juli in Hoogerheide. Na een aanloop is in hier een mooie ronde van 11 kilometer  die de renners in totaal 15 keer afleggen. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen gaan we met auto’s of met een bus. We willen om 11.00  uur vertrekken vanaf ons clublokaal Roelanzia.

Slechts een vijfentwintigtal profs tekenden de startlijst van het Profspektakel Buchten. Het Wielercomité had de pech dat deze middag veel beroepsrenners elders contractuele verplichtingen hadden.

Pinkpop
Aangezien enkele renners verzeild raakten in de Pinkpopfiles  op de toegangswegen naar Buchten moest de start even worden uitgesteld. Voor de mensen van L1 en andere journalisten een mooi moment om even met Mike te praten over zijn succesvolle voorjaar en zijn komende programma.

Jarenlang finishte een etappe van de ZLM Toer in Buchten. Helaas gaat die wedstrijd dit jaar niet door en is er dus geen etappe Buchten-Buchten. Toch zijn er vrijdagmiddag diverse profs actief in het Limburgse plaatsje.

De zevende en laatste  etappe in de Dauphinéstartte in Moûtiers. Na een rit van 135 km, met maar liefst vier beklimmingen van de eerste categorie, bereikten de 112 overgebleven renners de finishplaats Saint-Gervais-les-Bains.

De resterende drie Sunweb-renners kregen vandaag weer een lastige bergrit voorgeschoteld, met o.a. twee beklimmingen van de 2e categorie. Direct na vertrek in Grenoble lag de snelheid in het peloton hoog.

Julian Alaphilippe heeft de vierde etappe in het Critérium du Dauphinéop zijn naam geschreven. De 25-jarige Fransman was op de slotklim naar Lans-en-Vercors de sterkste. Achter hem eindigden Martin en Thomas als tweede en derde. Gianni Moscon is de nieuwe klassementsleider, nadat hij die positie overnam van zijn ploeggenoot Michał Kwiatkowski. Mike kwam na 181 kilometer als 88e over de eindstreep in Lans-en-Vercors.

Sky heeft in de 35 kilometer lange ploegentijdrit van het Critérium du Dauphinéflink uitgepakt. Zij zetten in Louhans-Châteaurenaud de klok stil op 36 minuten en 33 seconden. Daarmee heroverde Michal Kwiatkowski de gele trui, die hij gisteren moest afstaan aan Daryl Impey. Team Sunweb noteerde over deze afstand een tijd van 39 minuten en 44 seconden.

De tweede etappe in het Critérium du Dauphiné is gewonnen door Pascal Ackermann. De Duitser van BORA-Hansgrohe toonde zich de snelste in de eindsprint. Kwiatkowski - gevallen in de laatste twee kilometers - verliest de leiderstrui aan Daryl Impey, die door zijn derde plaats vier bonificatieseconden wist te grijpen. Mike kwam als 102e over de streep met een achterstand van 5 minuten en 22 seconden.

Met een negende plaats liet Mike zich vandaag opnieuw zien in de eerste etappe van het Criterium du Dauphiné gewonnen. In de straten van Saint-Just-Saint-Rambert snelde de Zuid-Afrikaan Daryl Impey naar de zege. Hij had na de heuvels in de slotfase van de etappe nog de beste benen. Hij verwees Julian Alaphillipe en Pascal Ackermann naar de tweede en derde plek. Michal Kwiatkowski behield de leiderstrui. Mike staat nu 9e in het algemeen klassement op 13 seconden.

Mike is sterk aan het Critérium du Dauphiné begonnen. Hij liet in een uitstekende proloog over 6,6  kilometer een tijd van 7 minuten en 38 seconden afdrukken. Goed voor een 14e plaats en een gemiddelde van bijna 52 kilometer per uur. De Pool Michał Kwiatkowski won de proloog in Valence in 7:25 minuten. De Nederlander Jos van Emden werd met een klein verschil tweede. Hij kwam slechts één seconde tekort.

In 2016 debuteerde Mike in Criterium du Dauphiné. Twee jaar later - beter gezegd vanaf zondag - staat hij voor de tweede maal op de startlijst van de Franse rittenwedstrijd, die vroeger bekend stond onder Dauphiné Liberé. De wedstrijd duurt acht dagen en eindigt dus op zondag 10 juni in Saint Gervais Mont Blanc. 

Kan er een nog beter moment zijn voor een persoonlijke update dan nu, aan de vooravond van mijn eerste Ronde van Frankrijk?
Nee, dat dacht ik ook niet. Hoewel het plan al een aantal maanden geleden met de ploeg gesmeed werd, was het toch wel een fijne bevestiging toen de definitieve selectie van de ploeg vorige week uit de bus rolde.

Het mediacircus begint deze week al flink warm te draaien, want zaterdag start in het Duitse Düsseldorf de 104e editie van de Tour de France. Mike zal zijn Tourdebuut maken in de grootste wielerwedstrijd van de wereld. Iedereen kijkt er naar uit! In eenentwintig dagen worden 3540 kilometers afgelegd. Er staan twee tijdritten op het programma, negen vlakke ritten, vijf heuvelachtig etappes en tenslotte vijf serieuze bergritten.

Na een zeer spannende finale bij het NK op de weg bleek Ramon Sinkeldam in 's-Heerenberg de snelste sprinter van een uitgedund peloton. Hij klopte met klein verschil Wippert en de torenhoge favoriet Groenewegen. 

De laatste wedstrijd voor de Tour de France is voor Mike het nationale titelstrijd, die zondag wordt betwist. De organisatie in het Monforterland heeft een mooie omloop uitgetekend met start en finish in 's-Heerenberg.  Mike kijkt gemotiveerd vooruit naar deze belangrijke wedstrijd.

Het Team Sunweb heeft vandaag zijn definitieve selectie bekend gemaakt voor de Tour de France, die de volgende week zaterdag in het Duitse Düsseldorf van start gaat. Vanaf 7 uur werd ieder uur één renner bekend gemaakt. Mike maakt over tien dagen zijn debuut in de Tour de France!

Mike is als 37e geëindigd op de laatste dag van de Ronde van Zwitserland. Hij verloor 2 minuten en 27 seconden op een ijzersterke Rohan Dennis (BMC). Met deze klassering was hij de derde Nederlander in de uitslag. Steven Kruijswijk werd zesde en Martijn Tusveld 18e.

Peter Sagan heeft in de Ronde van Zwitserland de achtste etappe gewonnen. Hij was na een 100 kilometer lange rit start en finish in Schaffhausen de sterkste renner in de sprint. Hij klopte de Italianen Sacha Modolo en Matteo Trentin.

Dat de slotkilometers lastig zouden worden was bekend. De 2780 meter hoge Tiefenbachferner stond op het programma, een klim van 14 kilometer met een gemiddeld percentage van 10%. Ook de aanloop van 120 kilometer kreeg een pittig koersverloop.

Vandaag heeft Team Sunweb de 'longlist' (oftewel de voorselectie) bekend gemaakt voor de Tour de France, die op 1 juli van start gaat in Düsseldorf. De selectie bevat nu nog dertien namen. Uiteindelijk gaan er negen renners van start. Mike maakt deel uit van deze voorselectie. In de laatste week voor de Tour wordt de definitieve selectie bekend gemaakt.

In de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland ging Mike lang mee met het eerste gedeelte van het peloton. Op de Albulapass op 25 kilometer van de meet viel deze groep uit elkaar en moest hij lossen. Op dat moment maakten er nog zo'n zestig renners deel uit van het voorste peloton. Domenico Pozzovivo won in de stromende deze bergetappe naar La Punt over 167 kilometer.

De langste etappe van de Ronde van Zwitserland is gewonnen door wereldkampioen Peter Sagan. De Slowaak was na 222 kilometer verreweg de beste in Cevio. Hij versloeg de rest van het pelotonmet meerdere fietslengtes voorsprong. De Zwitser Michael Albasini werd tweede, voor de Italiaan Matteo Trentin. Mike kwam als 98e over de streep op 42 seconden.

In de eerste bergrit van de Ronde van Zwitserland kozen vier renners voor een vroege vlucht, waaronder twee Nederlanders: Lars Boom en Nick van der Lijke. Zij hadden gezelschap van Larry Warbasse en Antoine Duchesne en liepen uit naar een maximale voorsprong van bijna acht minuten. Op het programma stonden vandaag twee serieuze beklimmingen.

Michael Matthews (Team Sunweb) heeft in de Ronde van Zwitserland op de derde dag de etappe naar Bern gewonnen. De Australiër versloeg na 159,3 kilometer op een lastige aankomst Peter Sagan en John Degenkolb in de sprint. Hij neemt door de zege ook de leiderstrui over van Stefan Küng.

Philippe Gilbert heeft de tweede etappe van de Ronde van Zwitserland gewonnen. Hij was in finishplaats Cham de snelste van een uitgedund peloton. Mike zat niet meer in de eerste groep.

Rohan Dennis (BMC) was de snelste in de proloog van De ronde van Zwitserland. Mike had 22 seconden meer nodig dan de Australiër en eindigde op een mooie 29e plaats.

Mike zal zaterdag met Team Sunweb aan de start staan van de 81e editie van de Ronde van Zwitserland. Deze 9-daagse wedstrijd wordt ook wel gezien als de 'vierde grote ronde'. Dat zegt wel iets over de belangrijkheid van de wedstrijd, waar deelnemers van de Giro en Tour elkaar vaak ontmoeten.

Lars Boom heeft maandagavond de kermiskoers van Luyksgestel gewonnen. In de slotronde reed hij weg bij zijn medevluchters Taco van der Hoorn en Boy van Poppel. Deze drie renners waren ontsnapt uit een kopgroep van 14 man die het wedstrijdverloop bepaalde.

Iedere supporter die Mike na sterke optreden op het afgelopen NK nu eens dichtbij huis wil zien koersen, moet maandagavond naar Luyksgestel  gaan.

Torenhoge favoriet zijn en ook winnen is moeilijker dan het lijkt. Door het voortreffelijke werk van zijn LottoNl-ploegmaats slaagde Dylan Groenewegen er echter in om de massasprint van het NK winnend af te sluiten. Hij versloeg op de meet Wouter Wippert en Wim Stroetinga.

Vanmiddag verscheen Mike met zijn ploeggenoot Moreno Hofland aan de start van de 54e GP Frans Melckenbeek.  Deze typisch Belgische koers in het Oost-Vlaamse Lede paste voor beiden uitstekend in het trainingsprogramma voor het NK van aanstaande zaterdag op Goeree-Overflakkee.

Mike die gisteravond nog de hoop uitsprak dat hij vandaag goede benen zou hebben, reed in een groepje als 131e over de finishlijn op de slotklim van het Criterium du Dauphiné. Zijn achterstand op winnaar Cummings bedroeg een halfuur.

De voorlaatste etappe in het Criterium du Dauphiné telde maar liefst vijf echte cols, waaronder de Col de La Madeleine. George Bennett van LottoNL-Jumbo maakte deel uit van een vroege vluchtgroep van 27 renners, waarvan uiteindelijk slechts twee Franssen overbleven. Pinot won de sprint op de slotklim in het skioord Méribel voor Bardet, die een gooi leek te doen naar de leidersplaats in de algemene rangschikking.

Chris Froome heeft zijn visitekaartje afgegeven in het Critérium du Dauphiné. De Brit was de beste in de zesde rit met aankomst bergop in Vaujany. Richie Porte was als enige in staat Froome te volgen tot in de slotmeters. Froome neemt dankzij zijn ritzege de leiderstrui over van Alberto Contador, die 21 seconden verloor.

Edvald Boasson Hagen heeft de vierde etappe in het Critérium du Dauphiné gewonnen. De renner van Dimension Data won na een etappe van 176 kilometer tussen Tain-l’Hermitage en Belley de massasprint. Hij klopte Julian Alaphilippe en Nacer Bouhanni. Alberto Contador blijft aan de leiding van het algemeen klassement.

Mike kon het tempo van de eerste groep op de Côte de Sécheras op één kilometer van de top niet meer volgen. Na deze col van tweede categorie was het nog ongeveer twintig kilometer tot de streep. Hij begon vooraan in het peloton aan de beklimming van bijna drie kilometer met een stijgingspercentage van 8,2 %. Uiteindelijk werd hij 108e op 5 minuten en 43 seconden van de winnaar. De eerste groep bestond uit ongeveer 90 renners.

Mike kwam vandaag als 128e over de streep in Chalmazal-Jeansaginière. Als achterstand verscheen in deze tweede etappe van het Criterium du Dauphiné 15 minuten en 41 seconden op de klokken. Enigszins voorspelbaar omdat Mike zich in de lastige slotfase niet bemoeide met de wedstrijd. Mike: "Ik voelde me gelukkig weer prima en had geen hinder meer van een 'onrustige' maag.

De eerste rit in het Criterium du Dauphiné draaide uit op een massasprint. Na enkele kopstootjes in de laatste kilometer won de Fransman Nacer Bouhanni voor Jens Debusschere en Sam Bennett. Heel toepasselijk vierde Cofidis-renner Bouhanni zijn zege met enkele boksbewegingen na de streep.

De proloog in de het Criterium du Dauphiné is gewonnen door Alberto Contador. De Spanjaard had 11 minuten en 36 seconden nodig voor de beklimming in Les Gets over 3,9 kilometer. Hij bleef Richie Porte zes seconden voor. Christopher Froome had een achterstand van 13 seconden en werd derde. Wout Poels zesde.

Nadat het peloton in de spannende slotfase door een valpartij was ontregeld, won Niki Terpstra in Emmen de sprint om het kampioenschap. Mike kwam op een keurige 17e  plaats over de meet.

Na negen dagen zit de Ronde van Zwitserland erop voor Mike. De negende etappe was een individuele tijdrit over 38,4 kilometer in Bern. Deze tijdrit werd gewonnen door Mike’s provinciegenoot Tom Dumoulin in 48 minuten en 36 seconden. Mike zelf werd 85e op 4 minuten en 52 seconden van Dumoulin. In het algemeen klassement werd Teunissen 100e op 1 uur 25 minuten en 45 seconden van winnaar Simon Špilak. De Sloveen nam in deze laatste etappe de leiderstrui over van de Fransman Pinot.

De achtste etappe kende zijn start en finish in de hoofdstad Bern. De slechts 152 kilometer lange rit, één dag voor de afsluitende tijdrit, deed sommigen wellicht hopen op een gemakkelijke dag.
Dat was zeker niet zo, want er werd weer volop gekoerst. In de beginfase ontsnapten negentien renners onder wie belangrijke namen zoals Kwiatkowski, Bennati, Barguil, Trentin en Albassini.

Een vluchtgroep van vier renners bepaalde het beeld van de zevende etappe. Wereldkampioen Kwiatkowski, Dillier, Impey en Domont reden al na 30 kilometers weg uit het peloton.

"Er werd heel hard gereden, aangezien er vooraan redelijke brommers zaten, met name Kwia en Impey ", vertelt Mike. "Ik kon wel overleven in het peloton, maar niemand meer helpen in de sprintvoorbereiding."

Vier aanvallers kleurden de sombere dag van Wil naar Biel/Bienne over 193 kilometer, die uiteindelijk in een massasprint eindigde. De Slovaak Peter Sagan was de sterkste voor Roelandts en Kristoff. De Fransman Thibaut Pinot blijft leider in het klassement. Mike zat goed van voren en klasseerde zich op een verdienstelijke 21e plaats op zeven seconden van de winnaar.

Met een achterstand van 23 minuten en 51 seconden op winnaar Tibaut Pinot kwam Mike na 237 kilometer samen met Fran Ventoso en Peter Sagan boven op de Rettenbachgletscher. In het dagklassement een 96e plaats. Met een hoogte van 2669 meter was de Rettenbachgletscher het ‘dak’ van deze Ronde van Zwitserland.

Op de derde dag stond een rit van Quinto naar Olivone op het programma. Op een zeer laat tijdstip (15.00 uur) werd vertrokken voor een afstand van 117 kilometer. En gelijk aan de bak, want de Gotthardpass met een hoogte van bijna 2100 meter stond op het menu.

Mike is in de tweede etappe van de Ronde van Zwitserland in de ‘grupetto’ geëindigd. Hij kwam als 112e binnen op 13 minuten en 19 seconden achter de Kroaat Kristijan Durasek, die de acht andere koplopers in Rotkreuz na 161 kilometer vier seconden achter zich hield.

Met een tijd van 5 minuten en 57 seconden werd Mike vandaag 40e in de proloog van de Ronde van Zwitserland. Hij had een achterstand van 16 seconden op winnaar en provinciegenoot Tom Dumoulin. Het gemiddelde van Mike over 5,1 kilometer was bijna 51,5 kilometer per uur. Het parcours in het kleine plaatsje Ritsch-Rotkreuz aan de Zugersee kende een goed wegdek, een paar viaductjes en liep lichtjes naar beneden.  

Mikezal op zaterdag 13 juni in Risch-Rotkreuz van start gaan in de 79e editie van de Ronde van ZwitserlandHij zou oorspronkelijk starten in de Ster ZLM Toeren in Rund um Köln, nu vervangt hij Kevin de Weert. De 33-jarige Belg maakte de vorige week bekend om per direct te stoppen met wielrennen.

De Worldtour-wedstrijd duurt negen dagen en begint met een korte proloog. Er staan twee zware bergritten op het programma, waaronder de beklimming van de Rettenbachgletscher op de vijfde dag.

Parijs-Roubaix, een koers die tot vele (zo niet alle) wielrenvolgers tot de verbeelding spreekt. De belofteversie hiervan stond, na een pauze van 1 jaar, weer op de kalender en gaat net als de “echte” over meer dan 20 kasseistroken, dwars door Noord-Frankrijk. 2 jaar geleden werd ik al 8e en hoopte ik al om nog eens terug te mogen komen om te rijden voor de overwinning. Die dag was dus zondag 1 Juni 2014. De koers was 190 km lang, met 21 kasseistroken en met de laatste 50 kilometer zo goed als gelijk aan de profversie.

Na de Thüringen Rundfahrt waarin ik voelde dat de vorm groeiende was, kwam één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen, het NK. Vorig jaar werd ik er 11e en aangezien de ronde bijna hetzelfde was als de vorige editie, hoopte ik op een podiumplek.

Back to Top