Biografie

Naam: Mike Teunissen

Geboortedatum: 25-08-1992

Plaats: Ysselsteyn (Limburg), woont sinds 2018 in Rosmalen.

Club: WV Schijndel

Ploeg: Team Jumbo-Visma

Renner sinds: 2002

Werk/opleiding:
Gymnasium, Raayland College Venray   

HBO Commerciële Economie
Randstad Topsport Academie
Saxion Hogeschool Deventer
                                                 Wielertraditie

Mike en zijn zus Britt maakten al vroeg kennis met de wielersport. Opa Theo en vader Martin brachten tijdens hun wielercarrière menige bloementuil naar het Noord-Limburgse Ysselsteyn. Bovendien behoorde buurjongen Peter Winnen in de jaren tachtig tot de betere ronderenners. Geen wonder dat Mike en Britt al snel hun opwachting maakten in de jeugdcategorieën, waar zij beiden successen behaalden. Mike bleek in elke categorie een topper te zijn, zowel op de weg als in het veld.

Kampioenschappen

Kampioenschappen leverden Mike  een benijdenswaardig aantal truien en ereplaatsen op. Hij won in de jeugdcategorieën driemaal het NK op de weg en tweemaal het NK in het veld. Als junior finishte hij in 2009 als vierde bij het EK veldrijden. Bij de beloften werd hij in begin 2011 achter Lars van der Haar tweede bij het WK veldrijden, om vervolgens eind 2011 ook tweede te worden achter deze Van der Haar op het EK veldrijden. In 2012 werd hij Europees kampioen in het veld en in 2013 zette hij de  kroon op zijn veldritcarrière door in het Amerikaanse Louisville met overmacht de wereldtitel te grijpen.

Grote koersen

Als renner was Mike een van de betere rennersbij de beloften. In het veld won hij niet alleen twee titels, maar boekte hij ook overwinningen in wereldbekerwedstrijden en superprestigeveldritten. Op de weg  mocht hij het zegegebaar maken in een aantal klassiekers: Omloop van Midden-Brabant, Slag om Norg, Hel van Voerendaal, Baronie Breda Classic (2x), Parijs-Tours (voor beloften) en – het meest indrukkend wellicht – Parijs-Roubaix (voor beloften). In de Franse profwedstrijd Boucles de la Mayenne veroverde hij de jongerentrui.

Mooie en slechte wielerervaringen

Zijn wereldtitel in Amerika noemt Mike zijn mooiste overwinning tot nu toe: een droom werd werkelijkheid. De wereldtitelstrijd bij de junioren in het veld van Tabor vormde het decor van een grote teleurstelling. Valpartijen en pech zorgen voor de gehate vermelding Teunissen DNF in de einduitslag. Een valpartij in de eindsprint van het NK op weg (2014) zorgde ervoor dat het rood-wit-blauw buiten bereik bleef. De treurnis hierom vergat Mike in het najaar snel door  zijn overwinningen in twee grote klassiekers en het profcontract dat hij in november mocht tekenen.

Ploegen

Mike heeft als junior twee seizoenen gereden voor de veldritploeg van Jagersveld. Daarna maakte hij bij de beloften de overstap naar het Rabobank-Giant Offroad Team. Twee jaar later ging deze ploeg over in het Rabo Development Team. In 2015 en 2016 rijdt hij als beroepsrenner voor Team LottoNL-Jumbo. In 2017 maakte hij vervolgens de overstap naar Team Sunweb met een 2-jarig contract. In augustus 2018 maakte Mike bekend dat hij vanaf 2019 weer rijdt voor zijn 'oude ' Team Jumbo-Visma. Hij heeft een vierjarig contract getekend.

Back to Top