1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Het Jumbo-treintje met leider Roglic bepaalde in de vijfde etappe lang het tempo van het peloton. Tot 40 km van de aankomst deed Mike weer veel kopwerk. Bij het begin van de eerste klim liet hij de groep gaan.

Als 132e arriveerde hij in gezelschap van o.a. Roan Dennis in Bilbao. Hun achterstand op winnaar Soler bedroeg ongeveer 13 minuten.

Leiderstrui
Na veel mislukte pogingen raakte er pas na 75 km koers een grote vluchtgroep weg. Veel ploegen hadden een mannetje mee en al snel werd duidelijk dat het peloton het zo wel goed vond en dat Roglic de leiding in het klassement zou verliezen. Jumbo zette zich op kop en zorgde ervoor dat de voorsprong beperkt bleef.

Morgen vuurwerk
Voor de klassementsmannen werd op die manier een status quo-dag. Ze dachten al aan morgen. Dan is het tijd voor de eerst aankomst bergop. De Pico Jano is een onregelmatige klim van 13 km.

Geen aanval
Toen de Puerto de Vivero voor de eerste maal opdoemde, gingen meer ploegen in het peloton zich bemoeien met de wedstrijd. Maar tot een echte aanval van de favorieten kwam het niet. Ook niet bij de tweede beklimming.

Finale
Spannend was het wel in de vluchtgroep. Uiteindelijk hield de ontsnapte Soler (UAE) net voldoende voorsprong om te zegevieren en kon de als vierde geëindigde Rudy Molard ((Groupama-FDJ) zich de  nieuwe leider in de Vuelta noemen.

Klassement
Molard heeft een voorsprong van 2 seconden op Fred Wright (Bahrain). Roglic en Kuss zijn 5e en 6e op ruim 4 minuten. Mike is nu 125e op bijna 27 minuten.

De hele dag gebuffeld. 40 km voor de finish liet je je uit de groep zakken. Wat deed je buiten beeld?
"Naar de streep fietsen 😉😉."
Was het verlies van de trui ingecalculeerd?
"Jep, eigenlijk gisteren al, maar nu lukte het wel. Dat was perfect voor ons. Het is morgen aan de ploeg FDJ."