1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Mike is met Jumbo-Visma prima van start gegaan in de Vuelta a España. In Utrecht reed de Nederlandse formatie de snelste tijd in de 23,3 kilometer lange ploegentijdrit. Robert Gesink mocht als eerste renner de streep passeren en de eerste rode leiderstrui aantrekken.

Eerst Groupama-FDJ

In de beginfase was het Groupama=FDJ dat met 25:18 minuten een snelle tijd liet noteren. BikeExchange-Jayco, dat als negende van start ging, was zeven seconden sneller, 25:11 minuten. Meerdere teams reden zich stuk op deze tijd, zoals Bahrain Victourious, DSM, Bora-Hansgrohe en ook Team UAE kwam twee seconden te kort.

Jumbo-Visma duidelijk sneller dan de rest

De laatste vier ploegen, die van het startpodium denderden waren natuurlijk de favorieten. INEOS Grenadiers kwam daarvan als eerste binnen en klokte 24:53 minuten. Onder leiding van Remco Evenepoel kwam Quick-Step-Alpha Vinyl één seconde te kort. Jumbo-Visma moest toen nog binnenkomen. Ze waren snel, bijzonder snel. De tijd van 24:40 was dertien seconden sneller dan die van INEOS en veertien dan Quick-Step.

De geel-zwarte brigade had al aan het tussenpunt de snelste trein van allemaal en verloor onderweg niemand. Sepp Kuss reed weliswaar veel als laatste renner, maar dat maakte niet eens uit.  

Gesink in leiderstrui

Robert Gesink mocht van zijn ploegmaats als eerste over de finish komen, waardoor de 36-jarige routinier de eerste leiderstrui mocht aantrekken. Mike deed zijn deel van het werk en maakte al vóór de streep het overwinningsgebaar, om daarna Gesink te feliciteren. Die kon zijn geluk niet op en bleef glunderen van oor tot oor.

Mike: “Het was overweldigend zo’n start in Nederland. Gisteren al en vandaag weer, wat een schreeuwende mensenmassa. En dat gaf ons zoveel moraal. De sleutel was toch wel de sterkte in de breedte, gewoon acht sterke coureurs. In het begin moesten we toch opletten met die bochten. Maar we hoorden al dat we snel onderweg waren. Daarna was het doorzetten en afzien. En dan winnen met dertien seconden voorsprong en Robert in de rode leiderstrui. Ik heb best veel contact met Robert en gun het hem enorm. Echt mooi dat hij dit mag beleven, geweldig!”