1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Mike is in de laatste kilometer onderuit gegaan in de straten van Rzeszów. Als lead-out van Olav Kooij zat hij in ongeveer zesde positie, toen zijn voorwiel wegschoof. Hij vloog met behoorlijk snelheid in de dranghekken. Hij kwam enigszins ‘groggy’ over de streep. Hij had last van zijn pols, rug en rechterbeen. Er is niks gebroken. Mike zal morgen niet meer van start gaan. Hij zal thuis gaan herstellen en zich verder voorbereiden op de Vuelta, die 19 augustus van start gaat.

Huwelijksbootje

Mike: "Bovendien stap ik dit weekend in het huwelijksbootje. En was sowieso niet van plan - in overleg met de ploeg - om van start te gaan in de individuele tijdrit op donderdag en de slotrit van vrijdag."

Bauhaus wint en klopt Démare en Arndt

De rit werd gewonnen door Phil Bauhaus. De Duitser was na 178 kilometer de snelste in een massasprint in, die dus werd ontsierd door een valpartij op één kilometer van de finish. Sergio Higuita behoudt de gele leiderstrui.

Peloton houdt de controle

Yevgeniy Fedorov, Shane Archbold, Quinn, Mads Würtz Schmidt, Michal Schlegel, Mateusz Grabis en Jakub Murias waren de vluchters van vandaag. Op de laatste ongecategoriseerde heuvel wisten Quinn en Würtz Schmidt weg te rijden van hun medevluchters, waarna zij met minimale voorsprong aan  de laatste ‘echte’ klim van de dag begonnen. Op de top was het verschil opgelopen tot 30 seconden met de achtervolgers en tot 1.35 minuut met het peloton.

Finale niet helemaal vlak

Op de laatste heuvel (2 km aan goed 4%) op ruim tien kilometer van de streep werd nog eens versneld in het peloton. Iedereen was er aan voor de moeite op drie kilometer voor de finish. Jumbo-Visma zat goed in positie. Mike zat als lead-out vóór Olav Kooij op 1400 meter van de meet. De rest van de ploeg had toen zijn ‘job’ gedaan. Maar toen dus die fatale bocht. Daar kwamen naast Mike meer renners ten val. Waardoor een klein groepje overbleef, die ging sprinten met Bauhaus als winnaar.