Sergio Higuita heeft de derde etappe van de Ronde van Polen gewonnen. De Colombiaan won de sprint van een uitgedund peloton. De aankomst lag op een steile slotklim van anderhalve kilometer. Hij werd tevens de nieuwe leider. Mike zat ook goed mee in de eerste groep en probeerde het onderaan de klim, maar werd op 800 meter van de meet gegrepen.

De langste rit

De derde rit van de Ronde van Polen was de langste rit met 238 kilometer. In de laatste 35 kilometer vier klimmetjes en die zouden wel het verschil gaan maken. Eerst reden Edward Theuns, Matthias Brändle, Marcin Budziński, Piotr Brozyna en Mikes ploegmaat Michael Hessmann weg. Ze kregen amper drie minuten. Ze werden dan ook op 22 kilometer van de meet in de kraag gevat, maar toen had Hessman zich al verzekerd van de bergtrui. Hij kwam op alle colletjes als eerste boven.

Vijftig renners blijven vooraan over

De beklimmingen en het strakke tempo van vooral UAE zorgde voor de uitdunning. Het was dan ook wachten op de slotklim, die anderhalve kilometer lang was en een gemiddelde percentage van 7,7% kende.

Mike in de aanval

Mike zat samen met Mick van Dijke mee in de eerste groep en hield zich in de slotfase afzijdig. Bij het opdraaien van de klim zat hij echter plots voorin. Hij probeerde op 1400 meter van de meet op een steil stuk te versnellen. Dat lukte en de groep wachtte nog even af.  Een sterke kopbeurt van Narváez (Ineos) trok de groep wee in gang en Mike werd ingerekend. Mike kwam zo als 43e over de eindstreep op 50 seconden van de winnaar. In het klassement staat hij nu 44e op precies één minuut. Higuita won dus overtuigend voor Pello Bilbao en Quinten Hermans.

Demarrage te optimistisch

Mike: “Ik wilde de drie beklimmingen wel overleven. Dat lukte en was dus een goed teken. Ik had geen plan voor de slotklim, omdat ik wist dat ik daar niet kon winnen. Te lang en te steil. Dus ik dacht dan probeer ik het zo, maar dat was nét effe te optimistisch.”