1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Vijftig kilometer voor de finish in Stavanger stond Mike plotseling zonder fiets in de berm. Er was geen ontsnappen mogelijk voor hem toen in het peloton twintig man tegen de vlakte gingen. Tv-beelden lieten al snel zien dat hij  - ondanks een een gescheurde broek en gehavende dij - met de ook gevallen Nathan Van Hooydonck weer op weg naar het peloton. Het vergde een flinke achtervolging, maar de aansluiting kwam er. 

Weer top tien
In de laatste kilometers sprong Timo Roosen vanuit de groep naar de laatste twee vluchters, maar bij het ingaan van de slotkilometer kwam alles samen en verscheen Mike aan het front. Alexander Kristoff won onbedreigd voor Ethan Vernon en Mads Pedersen. Aan het wiel van Timo Roosen sprintte Mike naar de zevende plaats. Zijn vijfde top tien in zes dagen!Geen waaiers
Een groep van zeven renners koos al snel het hazenpad, maar de voorsprong bleef steeds beperkt in deze winderige rit rond Stavanger. Met nog 70 km te gaan probeerde Jumbo-Visma tevergeefs een waaier te forceren. Ook Ineos lukte dat niet.

Valpartij
De enige breuken in de groep ontstonden door de genoemde valpartij waarvan de beelden meteen te zien waren op Twitter. Ook de gebroeders Johannessen en Mads Pedersen hoorden bij de slachtoffers, maar ook zij konden terugkeren in de grote groep.


Klassementen
Eindwinnaar Evenepoel had een rustige slotdag. Mike sloot de Noorse ronde af op plaats 23 in het algemeen klassement. De puntentrui bleef in handen van Tobias Johannessen. Door zijn zevende plaats in de daguitslag steeg Mike naar plaats drie in die rangschikking.

Paniek toen  je in de berm stond?

 

"Ja, na zo'n val wel! We gingen 65 km per uur. Dan hoop je vooral niks gebroken te hebben."
Gehavend? "Ik zag een gat in mijn heup en wilde eigenlijk stoppen. Toch heb ik doorgereden, maar eigenlijk ben je dan niet meer met de koers bezig."
De toptienplaatsen geven aan dat de conditie goed is? "Ja dat klopt, het ging wel goed, maar ereplaatsen tellen niet ... "

Programma
Woensdag 8 juni start Mike als titelverdediger in de ZLM-tour. De etappe van vrijdag 10 juni start in Heythuysen en eindigt in Buchten. Zaterdag 11 juni is de finish in Mierlo.