1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Volop spanning vandaag in de lokale ronden. Ben Healy, de eenzame overblijver uit de vroege kopgroep haalde het net niet. Mike rondde het lead-out-werk van Nathan Van Hooydonck perfect af door de sprint van het uitgedunde groepje te winnen. Helaas ging het om de negende plaats.

Twee seconden eerder sprintte Remco Evenepoel naar zijn derde etappezege. Met acht anderen had hij op het slotklimmetje een kleine voorsprong kunnen nemen.

Klassementen
In het groepje met Evenepoel zat de top van het algemeen klassement, waardoor er na de voorlaatste etappe nauwelijks verschuivingen zijn in de rangschikking. In het puntenklassement heeft Tobias Johannessen door zijn tweede plaats in de daguitslag nog 6 punten voorsprong op Evenepoel en 9 op Plapp, die vandaag derde werd. Mike is nu vierde met een achterstand van 14 punten. In het algemeen klassement is Mike opgeklommen naar plaats 24. Zijn achterstand op leider Evenepoel is ruim 15 minuten.

Tegenwind
De vroege vlucht vertrok al snel. Bijzonder was dat bijna ieder ploeg hierin een vertegenwoordiger had. Michel Hessmann was mee namens Jumbo-Visma. De voorsprong werd nooit echt groot. De samenwerking was niet goed en de flinke tegenwind speelde een belangrijke rol.

In de berm
In het peloton zagen we Mike en Timo Roosen af en toe overleggen bij de ploegleidersauto. Ondanks de wind slaagde geen enkele ploeg erin een waaier te forceren. Het was wel even schrikken toen Timo Roosen aangetikt werd door het wiel van een andere renner. Beide jongens belandden in de berm, maar konden even later hun weg vervolgen.

Weer een toptienplaats. Tevreden? "Ja, tevreden … Eigenlijk mik ik wel hoger dan ereplaatsen." Steeds gedacht de koplopers gegrepen zouden worden? "Nee, eigenlijk niet." Zware koers door de wind? "Ja, beslist. En vergeet het parcours niet. Als je ziet dat er zeven goede klimmers wegrijden, dan zegt dat wel genoeg, denk ik."

 

 Slotrit
Morgen starten de renners om 12.10 uur in Stavanger voor een vrij vlakke rit. In dezelfde plaats zullen ze rond 15.15 finishen. Eurosport Player zendt uit vanaf 13.30 uur.