1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Volop spanning in de slotfase van de vierde etappe. Mike liet op een slimme manier Nathan Van Hooydonk wegrijden uit de selecte groep van een veertig renners die het laatste klimmetje had overleefd. Helaas strandde de poging in de laatste kilometer. Timo Roosen piloteerde Mike vervolgens in een perfecte positie, maar moest in feite iets te vroeg afhaken.

Hierdoor kwam Mike vroeg op kop, werd overstoken en moest genoegen nemen met plaats vijf. De zege ging Marco Haller (Bora), die Ethan Vernon , Alexander Kristoff, Tom Van Asbroek en Mike achter zich liet.

Puntenklassement
Aanvankelijk kreeg Mike de vierde plaats in de uitslag toegewezen, maar later is dit veranderd in plaats vijf. Zijn derde goede klassering (8, 2, 5) levert Mike niet alleen plaats 30 op in het algemeen klassement, maar in het puntenklassement staat hij nu derde. Leider blijft Tobias Johannessen met 40 punten. Geletruidrager Remco Evenepoel is hier tweede. Hij heeft net als Mike 33 punten.

Ander plan
De zes renners die vandaag de vroege vlucht vormden, hielden lang stand, maar kregen nooit een ruime voorsprong. Zoals te verwachten was, begon de koers pas op de twee lokale ronden met een lastig klimmetje. Tijdens de de laatste klim vielen er gaten in de groep. Ook David Dekker moest lossen en dat betekende dat Jumbo-Visma met een ander plan moest komen.

 

Had die sprint meer op kunnen leveren? "Daar had beslist meer in kunnen zitten. Maar toen ik op kop kwam, was het nog 350 meter. Dan kan ik nog niet aangaan. Je weet ook dat het lastig wordt, want ze zullen vanachter nog komen."
Liet je Nathan wegrijden in de slotfase? "Jep. Ik dacht dat daar een mooi kans lag met zo weinig organisatie achter hem."
Gaf David Dekker aan dat het niet ging lukken? "Nee, maar ik dacht ik hoor het wel als hij weer in mijn wiel zit."
Meegekregen dat Koen Bouwman won in de Giro? "Jazeker, ploegleider Arthur van Dongen houdt ons iedere dag mooi op de hoogte."
En die puntentrui? "Hahaha, wie weet? Morgen gaan we het gewoon weer proberen."

Venijn in de lokale ronden
De voorlaatste etappe van 180 km tussen Flekkefjord en Sandnes kent enkele lichte beklimmingen, maar het echte venijn zit weer in erg steile klimmetje van de lokale ronden. De finish is weer rond 18.00 uur. Eurosport Player zendt al uit vanaf 14.00 uur.