1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

We moesten lang wachten op actie in de eerste etappe. Op de slotklim van ruim twee kilometer viel de beslissing. Mike die door zijn ploeggenoten voor in het uitgedunde peloton was gehouden, sprintte in Voss naar een fraaie 8e plaats achter winnaar Remco Evenepoel, die uiteraard morgen in de leiderstrui mag starten.

De vluchters
Vroeg in de koers kwam een kopgroep met zes man tot stand, met daarin Murguialday, Bassett, Reynders, Muff,Aalrust en Lunder. Allemaal renners uit kleinere ploegen. Onder regenachtige omstandigheden kregen zij vijf minuten voorsprong op het peloton. Maar dat bleek uiteindelijk te weinig te zijn. De ploegen van de favorieten Ethan Hayter, Remco Evenepoel en namen verantwoordelijkheid en bepaalden het tempo in de achtervolging. In de slotfase was het dan ook snel gedaan met de vluchtgroep.

Lastige rit
Renners droegen vandaag jasjes of arm- en beenstukken. Het was fris en regenachtig in de schitterende omgeving van de fjorden. Ook tussen de klimmetjes ging het parcours over glooiende wegen. De hele etappe telde ruim 2000 hoogtemeters. Het is dan ook niet vreemd dat na de eerste rit al flinke tijdsverschillen in het klassement ontstaan zijn. Een stevige tegenwind zorgde ervoor dat de renners langzamer reden dan het geplande schema. Het ziet ernaar uit dat het weer de komende dagen niet beter wordt.

Klassementen
Ook in het algemeen klassement en in het puntenklassement staat Mike nu 8e. Zijn achterstand op leider Evenepoel is 15 seconden. Deze achterstand komt door de uitgedeelde bonificatieseconden.

 

Je eerste koers  na weken op hoogte te hebben getraind. Tevreden? "Ja, het was wel een mooie dag. Vooral omdat het weer meeviel. Michiel en David hebben ons goed naar de slotklim gebracht. Daar konden we kijken hoe de benen zouden zijn. We wisten al dat de finale lastig was en dat de klim misschien net te steil zou zijn, maar we hebben het gewoon geprobeerd. Op het einde miste ik nog net dat beetje overschot om echt te kunnen aanzetten." En morgen? "Dan verwacht ik een sprint  waarin we er met David voor gaan." De tv-kijker zag een jullie acteren in een schitterend landschap. Krijg je daar iets van mee? "Zeker, het is wel een van de mooiste rondjes van het jaar!"