1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Mike heeft de laatste drie weken met de Tourselectie op hoogte getraind op de Sierra Nevada. Afgelopen zondag is hij vanuit Spanje met Nathan Van Hooydock naar Noorwegen gevlogen waar in Bergen de Tour of Norway wacht.

Goede prestaties in Noorwegen
Aan wedstrijden in Noorwegen bewaart Mike goede herinneringen. In Arctic Race of Norway en Tour of  Fjords zette hij goed uitslagen neer. In zijn topjaar 2019 reed hij met zijn ploeg naar de eindzege de Hammer Series. Zelf won hij toen de eerste etappe. Vorig jaar kwam Mike sterk terug na een blessureperiode en mocht hij na een succesvolle Tour of Norway de puntentrui mee naar huis nemen. In de vier etappes werd hij respectievelijk 7. 3, 3 en 4. Bovendien werd hij 3e in het eindklassement achter Ethan Hayter en Ide Schelling.

Zes etappes
De Tour of Norway valt in de categorie UCI ProSeries en telt dit jaar 6 etappes, allemaal met klimwerk.

Team Jumbo-Visma (Update maandag 12.30 uur)
Mike start met rugnummer 51. Zijn ploeggenoten dragen de volgende rugnummers Timo Roosen 52, Dekker,  Michel Hessmann 53, David Dekker 54, Tosh Van der Sande  55  en Nathan Van Hooydonck 56.

 

Blij dat je na drie weken Sierra weer een koers mag rijden? "Ja, drie weken op hoogte is mentaal en fysiek altijd wel een hele belasting. Iedereen is dan blij als hij naar huis mag. Maar ik doe er nog een schepje bovenop. Een koers is echter altijd mooi. Dus ik kijk er wel naar uit." Een zware koers daar? "Ja, altijd wel, maar dit jaar is het meer voor de klimmers. Voor ons is het vooral geschikt om er weer een beetje in te komen en te kijken of er ergens kansen liggen. En sowieso gaan we sprinten met David Dekker." Het weer? "Komende dagen 20 mm neerslag." Zijn jullie rugnummers al bekend? "Nee, maar we rijden in het geel-zwart  ..."

Tv
De wedstrijd wordt alleen uitgezonden via de Eurosport Player. Dinsdag vanaf 16.30 uur, woensdag vanaf 15.00 uur, donderdag vanaf 15.30 uur. vrijdag vanaf 16.00 uur, zaterdag vanaf 14.00 uur. De slotrit wordt zondag al om 13.30 uur wordt uitgezonden. De finish is iedere dag rond 18.00 uur, alleen zondag rond 15.00 uur.