1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Een 10 km na het startsein in Maastricht zagen enkele Mike-supporters op de Adsteeg al dat de vroege vlucht vertrokken was. Een groep van zes man bleef inderdaad de eerste twee wedstrijduren vooruit. Daarna begon de koers echt. Ploeggenoot Van Hooydonck maakte met Campenaerts de oversteek naar de vluchters en o.a. Mike probeerde zijn ploegmaats voor in de groep te houden. Dat was een zware klus op de lastige en smalle wegen die over 33 hellingen voerden.

Met nog 50 km te gaan bracht hij Tiesj Benoot nog op kop van groep en moest hijzelf afhaken. Even later sloot hij bijna weer aan, maar uiteindelijk kwam hij 44e over de streep in een compleet uiteengeslagen veld.

Podium
Benoot greep zijn kans op de Keutenberg en slaagde erin weg te rijden met een keurgroep van elf man. Hieruit ontsnapten uiteindelijk Cosnefroy (AG2R) en Kwiatkowski (Ineos) . Een finishfoto maakte duidelijk de overwinning naar de laatste ging. Benoot gaf de rest van de koplopers het nakijken en eindigde als 3e.
Tevredenheid bij de ploeg over de podiumplaats van Tiesj?
"Zeker! Een podium in de Amstel is niet slecht, toch?"
De vroege vlucht was snel weg. Heb je de eerste honderd kilometer veel werk moeten doen?
"Nee, toen eigenlijk niet."
Ook problemen gehad door de vele valpartijen?
"Ja, want het blijft enorm gevaarlijk om in Nederland te koersen. Zelf ben ik gelukkig een paar keer goed weggekomen."
Met nog 50 km te gaan reed je sterk op kop. Onderdeel van een tactisch plan?
"Dat wel. Ik heb Tiesj nog goed kunnen positioneren. Veel meer kon ik niet doen."
Roubaix wacht …
"Ja, hopelijk rijd ik volgende week nog wat beter."

Supporters
De vrouwenwedstrijd volgde voor een deel dezelfde route als de manneneditie. De Mike-supporters kregen zo twee koersen te zien voor de prijs van een. In de buurt van de Geulhemmerberg konden zij de wedstrijden buiten volgen achter de dranghekken en binnen in een café op tv. Aangezien de rennersbus van Jumbo vlakbij geparkeerd stond, kregen meegereisde leden van de Supportsclub snel na de finish het verhaal van Mike uit eerste hand te horen.Foto's van Hein
Hein van Bakel heeft foto's gemaakt van de supportersreis. Deze staan op de site: Supportersclub > foto's.