1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

In een koud Antwerpen toonden de Jumbo's bij de voorstelling van de ploeg hun nieuwe zwarte helmen. Mike viel op met zijn witte bril en daarom konden we hem de hele koers goed volgen. Bij de bekende kasseienstroken en hellingen als Wolvenberg, Jagerij, Molenberg, Berendries, Valkenberg was hij steeds voor in de groep te zien. Maar bij de tweede passage van de Oude Kwaremont moest hij passen. Uiteindelijk sprintte hij in een klein peloton, een minuut na de winnaar, naar een mooie 19e plaats.

Laporte was even eerder 9e geworden, Benoot 13.  

Na de Paterberg verdween je uit beeld. Wanneer kwam je weer van voren?
"Whaa, niet echt, want het viel nooit meer stil in de koers. Ik zat op de Oude Kwaremont net te ver en ik was niet goed genoeg om nog op te schuiven. Vanaf daar heb ik er met een groep achteraan gereden. Zo zijn we ook bij de meet geraakt."
19e is een mooi uitslag?
"Ja, maar in zou liever net meezitten op de Oude Kwaremont."
Genoten van de geweldige publieke belangstelling?
"Ja, die sfeer is ongeëvenaard."
Een jouw voorbereiding op Amstel en Roubaix?
"Effe kijken, herstellenen wat trainen. Vrijdag gaan we nog verkennen."

Veld verbrokkeld
Na 10 km wedstrijd vormden 9 renners de vroege vlucht die lang standhield. Tussen de Berendries en tijdens de tweede passage van de Oude Kwaremont werd het hele veld uiteengeslagen. Na de Paterberg bestond het peloton nog uit twaalf man: Van der Poel, Pogacar, Küng, Pidcock, Pedersen, Turner, Matthews, Laporte, García, Wright en Van Baarle.Paterberg
Na de Paterberg vormden Pogacar, Asgreen, Küng, Van der Poel, Van Baarle, Pedersen de kopgroep. Van Jumbo zaten Benoot en Laporte in een achtervolgend groepje. Daarachter volgde een groep met Mike.

De ontknoping
Op de Koppenberg viel Pogacar aan. Van der Poel en Madouas gingen mee en de drie achterhaalden op de Taaienberg bij Van Baarle en Wright, de twee koplopers van dat moment. Pogacar voerde in de slotfase het tempo weer op. Alleen Van der Poel kon mee en met z’n tweeën kwamen ze over de Paterberg.

Spannende sprint
Madouas en Van Baarle gaven niet op, ook al zaten ze op bijna een halve minuut. Terwijl Pogacar tot op 200 meter van de finish in het wiel van Van der Poel bleef hangen, kwamen de twee langszij. Op dat moment zette Van der Poel aan en hij sprintte naar de zege. Van Baarle werd tweede, Madouas derde. Pogacar kwam niet aan sprinten toe en moest zich tevredenstellen met de vierde plaats.