Zondag Parijs-Roubaix, van april naar oktober

Met een schitterend WK nog in het geheugen wordt het zondag wellicht weer smullen in Parijs-Roubaix. De beroemde wielerklassieker over de kasseien stond natuurlijk eerst gepland in het voorjaar, op zondag 11 april. Maar door de coronamaatregelen werd de ‘Hel van het Noorden’ echter verzet naar aanstaande zondag. Voor Mike kwam dat niet slecht uit; hij kon door zijn blessure in april sowieso niet deelnemen aan zijn favoriete koers.

Rustige week naar zwaar WK

Na een zware wedstrijd in Leuven en omstreken heeft Mike het twee dagen rustig aan gedaan. Vandaag maakte hij alweer een duurrit en morgen volgt de verkenning op de steentjes. Voor Mike staan er nog twee wedstrijden op het programma, naast Parijs-Roubaix ook op 10 oktober Parijs-Tours. Dan zit het wegseizoen 2021 erop.

Jumbo-Visma

De formatie Jumbo-Visma gaat van start in Compiègne met de volgende 7-mans formatie. Naast Mike (rugnummer 36), dus met Wout van Aert (31), Edoardo Affini (32), Pascal Eekhoorn (33), Dylan Groenewegen (34), Timo Roosen (35) en Nathan van Hooydonck (37).

Historie

Mike nam als prof al vier maal deel aan Parijs-Roubaix, en wel van 2016 tot en met 2019. In 2020 werd er in verband met de coronapandemie geen wedstrijd verreden. In de vier deelnames behaalde Mike achtereenvolgens een 45e, 49e, 11e en 7e. De prestatie in 2019 was dan ook een geweldig resultaat. Hopelijk kan hij dit jaar deze positieve lijn doortrekken.

Roubaix van april naar oktober
Mike: "Parijs-Roubaix is natuurlijk één van de mooiste koersen. Roubaix markeert altijd het einde van het voorjaar en ligt in de aprilmaand altijd het beste. Ook een periode, waar je mooi kunt toewerken naar deze kasseienklassieker. Nu is het meer doortrekken van het WK. Maar wel benieuwd. Het is wel een tijdje geleden dat ik op de stenen heb gekoerst. We gaan morgen (donderdag, red.) verkennen met de ploeg. Qua materiaal weinig schokkende zaken, eigenlijk zoals altijd. En dat betekent bredere banden en een fiets, die wat meer comfort geeft op de kasseien. We hebben samen met Cervélo gekozen voor de Caledonia. Voor wat betreft de koers hebben we natuurlijk met Wout één van de kanshebbers. En die wil ik zo lang mogelijk bijstaan."

Back to Top