Mike 22e achter overtuigende wereldkampioen Alaphilippe

Julian Alaphilippe heeft zijn wereldtitel met verve verlengd. Ook Mike toonde zich nadrukkelijk in een geweldige WK-editie, maar toen op 57 km voor de aankomst de definitieve kopgroep begon te ontstaan, konden van de Nederlanders alleen Dylan Van Baarle en Mathieu van der Poel aansluiten. Mike sprintte uiteindelijk naar op plaats 22. 

In de groep van een vijftiental renners bleef alleen oud-wereldkampioen Kristoff hem voor. Een sprintje waarmee Mike naar eigen zeggen ook liet zien dat het met zijn vorm wel goed zit, zeker met het oog op de volgend e week: Parijs-Roubaix. 

Valpartij 
Na een honderd kilometer wedstrijd schrokken veel tv-kijkers van een valpartij waarbij Trentin, Ballerini en Pedersen de grootste slachtoffers waren. Supporters van Mike konden opgelucht adem halen, want ze zagen hem meteen rechts van de gevallen collega's passeren.

Niet "gelost"
Enige tijd later zorgde een appje van de Fan Boys - Mikes vriendengroep - even voor onrust. Het bericht Mike is gelost bleek onjuist, want hij reed prominent in beeld.

Tevreden
Voor de microfoons van 1Limburg  (klik) en wielerflits vertelde Mike dat hij met tevredenheid kan terugkijken op dit zware WK. Het plan om iemand vooraan te hebben lukte dan wel niet met kopman Van der Poel, maar Dylan van Baarle vergoedde veel met zijn zilveren medaille achter de ongenaakbare Alaphilippe. 


Sfeer en supporters
Renners, aanwezige supporters (foto) en tv-kijkers waren allemaal onder de indruk van de geweldige sfeer en de mensenmassa's in Antwerpen en Leuven.

50 km voor de aankomst reed de goede groep weg. De groep waarin jij zat, kregen we niet meer in beeld.


"Ja, daar viel het helemaal stil, want alle landen zaten mee met de goeie renner. Tja, toen was het naar de meet bollen eigenlijk."
Kunnen rijden in de geest van het Nederlands team?
"Ja. Zelf heb ik niet veel kunnen doen, omdat Pascal en Dylan vooral op de juiste momenten meeschoven. Toen Mathieu oversprong, was de koers bij ons wel over."
Genoten van het publiek achter de dranghekken?
"Dat was mooi. Het is lang geleden dat het zo druk was. En een WK in België is sowieso speciaal."
22e na een slopende koers. Tevreden op naar Roubaix?
"Ja, mijn sprint was nog aardig . Maar goed, het zou mooier zijn, als ik meezat van voren natuurlijk. Dat proberen we dan volgende week maar!"


 

 

Back to Top