WK: "Ik denk wel dat ik een goede koers kan rijden"

Mike rijdt zondag het WK met de volgende landgenoten: Dylan van Baerle, Bauke Mollema, Sebastian Langeveld, Oscar Riesebeek, Danny van Poppel, Pascal Eenkhoorn en Mathieu van der Poel.

Supporters
Uiteraard gaan leden van de Supportersclub Mike ter plekke aanmoedigen. Vrijdag vertrekt de eerste camper richting Leuven. In de loop van de zondag volgen in ieder geval twee busjes met supporters. Vanuit het centrum van Leuven volgen ze de koers. Ze zien Mike enkele malen passeren en volgen de wedstrijd verder op grote schermen. 

In de periode na de Tour heb je met goede uitslagen je huidige vormpeil getoond. Geeft dat vertrouwen voor het WK?
"Ik voel me wel goed, maar er gaan er genoeg beter zijn. Ik denk wel dat ik een goede koers kan rijden binnen de rol die van mij verwacht wordt."
Heb je het parcours met de ploeg verkend of alleen?
"Donderdag is er nog een verkenning voor iedereen, maar ik ben inderdaad vorige week al eens zelf gaan kijken."
Ligt dat parcours jou?
"Ja, het is een mooi rondje. Wel lastig. Maar met een aantal kasseiklimmetjes en gewone klimmetjes zit het wat tussen Vlaanderen en de Brabantse Pijl in. Wel mooi dus."
Jij in oranje, maar je dagelijkse ploeggenoten in de kleuren van andere landen. Hoe ga je daarmee om?
"Och, dat wordt sowieso altijd erg overdreven. Er zijn maar twee andere jongens van Jumbo hier. Het is dus ook niet zo dat ik ineens een half peloton heb waarmee ik normaal zou rijden. Verder probeer ik in iedere koers zo goed mogelijk uit te voeren wat er van mij verwacht wordt. Dat gaat bij Jumbo goed, maar twee jaar geleden op het EK en WK ook. Dus het zal allemaal wel lukken 😉"


2 circuits
De renners starten om 10:25 uur op de Grote Markt in Antwerpen voor een koers van 270 km. Na een aanloop van 55 kilometer bereiken ze voor de eerste keer Leuven. Normaal verloopt een WK via op rondjes op een en hetzelfde circuit, maar op dit WK zijn er twee circuits. Het lokale in Leuven telt 4 klimmetjes. Het Flandrien-circuit in en rond Overijse telt 6 hellingen. Rond 17:00 uur weten we wie de nieuwe wereldkampioen is.

42 hellingen
Na de aanloop van 55 km rijden de renners anderhalve ronde op het lokale circuit in Leuven. Daarna gaan ze een eerste keer over het Flandrien-circuit gevolgd door 4 rondes op het lokale circuit in Leuven, 1 ronde op het Flandrien-circuit en nog eens ruim 2 rondes op het lokale circuit in Leuven. In totaal wachten 42 hellingen, het laatste klimmetje – Sint-Anthoniusberg – ligt op 2 km van de streep. De aankomst ligt op de licht hellende Geldenaaksevest.

Palmares
Mike heeft al wat kampioenstruitjes is zijn kast liggen: op het NK, EK en WK stond hij al eens het de hoogste trede van het podium. Een compleet overzicht van zijn prestaties in de kampioenschappen vind je uiteraard elders op deze website (klik).

Tv
Live bij Sporza: vanaf 9.45 uur op Eén. Tussen 11 uur en 13.35 uur wijkt het WK uit naar Canvas. Ook Eurosport zendt de hele wedstrijd uit. NOS zendt de finale uit.

 

 

Back to Top