Achtste in massasprint in Eschborn-Frankfurt

De Duitse klassieker Eschborn-Frankfurt eindigde toch weer in een massasprint. Een grotere kopgroep met Mike, die op zo'n 55 kilometer voor de streep ontstond, kon niet standhouden. De Belg Jasper Philipsen was veruit de snelste van een groep van meer dan zestig renners. Hij versloeg John Degenkolb en Alexander Kristoff. Mike werd achtste en eerste Jumbo-Visma-renner.

Generale repetitie voor WK
Voor de meeste renners was het de laatste test op weg naar het WK wielrennen volgende week zondag in Leuven. De rit van Eschborn naar Frankfurt over 187,5 kilometer kent genoeg hoogtemeters (3000) om het de sprinters lastig te maken. Desondanks draait het vaak uit op een sprint van een flink pak. En dat gebeurde vandaag dus ook.

Durbridge weer actief
Een 5-tal met Durbridge, Nordsaeter Resell, Velasco, Norsgaard en Vallée sprong weg uit het peloton en fietste maximaal zes minuten bij elkaar. De voorsprong smolt echter snel, zeker toen de eerste beklimmingen in het Taunus-gebergte opdoemden.

Op de Mammolshain (60 km voor de finish) werd flink tempo gemaakt door de renners van Bike-Exchange met Matthews. Mike sprong attent mee, maar moest in de laatste honderden meters van de klim van 2,3 km de groep laten gaan. Samen met Geschke, Hermans en ploegmaat Oomen kon hij enkele kilometers later toch nog aansluiten bij de eersten. Er kwamen zo zestien renners vooraan bij elkaar met bijna 50 seconden voorsprong op het peloton. Een groep met interessante namen, maar zij werden twintig kilometer later weer gegrepen door het peloton.

Philipsen met overmacht
Uiteindelijk reden ze met een compacte groep naar de lokale ronde in Frankfurt. Dylan Groenewegen, de sprinttroef van Jumbo-Visma, was er inmiddels niet meer bij. Favorieten als Matthews, Kristoff, Degenkolb en Philipsen hadden de slag wel overleefd en konden zich opmaken voor een sprint. Philipsen bleek uiteindelijk over de beste timing te beschikken en wist zo thuisfavoriet Degenkolb nog relatief eenvoudig te remonteren.

Freestylend naar achtste plaats
Mike: "Het was eigenlijk wel een mooi koersje. Vooral met een lastige tussenfase. Ik moest wel nog samen met Sam (Oomen,red.), Hermans en Geschke  nog naar de kopgroep rijden. En het was eigenlijk wel mooi geweest als we met deze kopgroep de finale zouden rijden. Maar we weten ook wel dat hier ploegen kunnen controleren. Dus daarna gefocust op de sprint. We hadden eigenlijk wel een mooie trein, maar in de hectiek in de laatste twee kilometer was het lastig om de positie te houden. Toen moest ik toch nog maar freestylen en kon niet écht een goede sprint rijden. Maar wel tevreden met het gevoel en op naar het WK de volgende week in België."

Back to Top