Nieuwe ambassadeur van Jeugdfonds Sport Limburg

Mike is de nieuwe ambassadeur van Jeugdfonds Sport Limburg. Samen met de andere Limburgse ambassadeurs van het fonds, Bert van Marwijk, Sjeng Schalken en Luuk Hoiting, zal Mike zich inzetten om alle kinderen in Limburg, ongeacht hun financiële thuissituatie, de kans te bieden om plezier te beleven aan sport en bewegen.

Mike: "Ik ben heel blij met mijn topsportcarrière. Maar ik begon mezelf de vraag te stellen: wat kan ik voor iemand anders doen? Super dat ik mijn steentje bij kan dragen aan dit mooie doel in de streek waar ik opgegroeid ben en fietsen zo populair is.”

In Limburg groeien ruim 22.000 kinderen op in gezinnen die leven rondom de armoedegrens. Voor deze gezinnen is een abonnement bij de sportclub te duur. Het Jeugdfonds Sport Limburg helpt door de contributie (deels) te betalen en eventueel de benodigde attributen. Op dit moment wordt er hard aan gewerkt om de fietssport meer op de kaart te zetten bij de kinderen die sporten via het Jeugdfonds Sport Limburg.

“Dat gevoel van de wind door je haren, snel bochten nemen, zo hard fietsen als je kunt en winnen. Een gevoel van vrijheid. Zo gaaf. Daarom wil ik kinderen op de fiets krijgen zodat zij dit ook kunnen ervaren”, aldus Mike

Het Jeugdfonds Sport Limburg ondersteunt momenteel meer dan 5.000 kinderen per jaar door voor deze kinderen de contributie en benodigde sportspullen te betalen. Het fonds wil de komende jaren meer kinderen bereiken en laten meedoen aan sport. Daarvoor zijn ambassadeurs nodig om de naambekendheid, draagvlak en aantal donateurs te vergroten.

Meer informatie
Binnenkort kun je meer informatie vinden via de website van Jeugdfonds Sport Limburg, klik hier. Er is ook een interview geplaatst

Back to Top