Mike rijdt WK in België

Bondscoach Koos Moerenhout heeft de selectie voor het WK in Leuven bekendgemaakt.  Mike verschijnt daar aan de start met Mathieu van der Poel, Dylan van Baarle, Bauke Mollema, Sebastian Langeveld, Oscar Riesebeek, Danny van Poppel en Pascal Eenkhoorn.

Van Antwerpen naar Leuven
De wedstrijd wordt verreden op zondag 26 september. De start is in Antwerpen en de renners finishen na een rit van ongeveer 270 km  in Leuven.

Ligt het WK-parcours jou?
'Het is wel een mooie ronde, denk ik. Zo eentje waar het veel kanten op kan en waar veel soorten winnaars uit de bus kunnen komen: van sprinters tot klimmers en alles daartussen. Dus dat is wel mooi. En ik vind het eigenlijk wel mooi om er weer bij te zijn."
Na de Tour reed toonde je een goede vorm in de Ronde van Denemarken, van Noorwegen en de Benelux Tour. Blij met een rustperiode daarna?
"Jazeker, het wel nodig ook. Het was heel erg van koers-naar-koers plus nog die verkoudheid ertussendoor. Ik merkte wel richting einde Benelux dat ik vermoeid was. Nu heb ik me goed kunnen opladen en ook goed kunnen trainen voor het WK."
Gaat de Nederlandse ploeg de ronde verkennen?
"We zullen wel een aantal dagen van tevoren afzakken en een verkenning doen. Misschien ga ikzelf nog een dezer dagen."
Rijd je nog een voorbereidingskoers voor het WK?
"Ja, de planning is Eschborn-Frankfurt, op 19 september."

Back to Top