12e in klassement na 7e plaats in sprint

Met een zevende plaats in Bilzen deed Mike vandaag een goede zaak in het klassement. Hij wint daarin vijf plaatsen en staat nu op plaats 12 met slechts 33 seconden achterstand op de nieuwe leider Stefan Küng.

Uitgedund peloton
De Australiër Caleb Ewan won de 5e rit in de Benelux Tour in spurt van een groep van veertig renners. Sonny Cobrelli en Danny van Poppel grepen de overige ereplaatsen. Het geaccidenteerd parcours dunde het peloton uit. Ook leider Stefan Bissegger moest lossen. De nummer 2 van het klassement, Kasper Asgreen kreeg pech op het eind. Remco Evenpoel verscheen niet meer aan de start, de zieke Taco van der Hoorn gaf op. Mike reed onderweg lek (foto), maar keerde zonder enig probleem terug in de groep.

Lang lint
Toen de drie vroege vluchters gegrepen waren op de lastige lokale omloop in Bilzen schoot het peloton echt in gang. Timo Roosen o.a. plaatste een aanval met enkele anderen, waarna Mike er snel naar toe reed. Ze kwamen echter niet weg. Op de weg naar de Keiberg werd het peloton steeds een lang lint, want iedereen wist dat het zaak was vooraan te zitten op de smalle weg.

Supporters
Bij de finishpassage kon Mike zich tonen aan de meegereisde supporters die daar een plaatsje hadden gevonden.

Treintje
In de laatste ronde hield het Jumbo-treintje aanvankelijk Dylan Groenewegen van voren. Maar in de laatste kilometers bleek dat Mike zich moest opmaken voor de sprint.

Je mocht sprinten?
"Het plan was met Dylan. Ik hoorde pas laat dat Dylan niet ging sprinten. Dus toen was het effe switchen en terug focussen. Ik miste helaas het wiel van Timo en Olav een paar keer, waardoor we net te ver zaten. In volle sprint was het niet meer mogelijk om op te schuiven."
Plannen voor morgen?
"Overleven. Het wordt een rit voor de klimmers. Ik probeer aan te klampen."

 

6e etappe
De renners starten morgen in Ottignies en komen aan in Houffalize. De rit door de Ardennen telt 3000 hoogtemeters. Sporza en Eurosport doen vanaf 13:30 uur verslag.

Back to Top