Sprinttrein Jumbo-Visma belandt in 'wasmachine'

Na een met hoge snelheid verreden, nerveuze, rit draaide het in de straten van Ardooie uit op de verwachte massasprint. Tim Merlier boekte zijn tweede zege in de Benelux Tour. Hij liet Mads Pedersen en Danny van Poppel achter zich. Mike kwam als 27e binnen.

Met bijna tien minuten vertraging begonnen de renners aan etappe 4. Oorzaak hiervan was een valpartij direct na de start. Thomas Sprengers (Sport Vlaanderen-Baloise), Arjen Livyns (Bingoal-Pauwels Sauzen) en Sam Bewley (Team BikeExchange) ontsnapten vrijwel meteen, maar zij werden al op vijftig km voor de aankomst ingerekend.

Onrust in groep
Daarna bleef het steeds onrustig in het peloton, want de ploegen met een sprinter probeerden steeds op de smalle wegen hun mannetje van voren te houden. Ook bij Jumbo-Visma lukte dat goed.

Gouden Kilometer
Fel werd er gestreden om seconden bij de Gouden Kilometer. Kasper Asgreen haalde er 6 bonusseconden op en loopt iets in op leider Bissinger.

Treintje Jumbo lukt niet
Op weg naar de meet in de Stationsstraat kwam het Jumbo-treintje niet op gang. Eduardo Affini en Timo Roosen reden hard op kop, maar Groenewegen (9e) geraakte maar niet in het wiel bij Mike. In het algemeen klassement verandert er weinig. Mike blijft in het algemeen klassement 17e, met een achterstand van seconden van 53 seconden leider Bissinger.

Etappe 5
Etappe 5 begint in Riemst en eindigt in Bilzen. Onderweg beklimmen de renners o.a. de Slingerberg, de Côte de Plank en de Côte de Hallembaye. Sporza en Eurosport zenden uit vanaf 14:30 uur.

Plan was sprint met Dylan?
"Ja, dat was het plan ..."
Die trein in de laatste kilometers?
"Deels goed, maar Dylan raakte mijn wiel kwijt op 3 km, toen kwamen we in de spreekwoordelijke wasmachine terecht. Dan weet je dat het moeilijk wordt.
Poging overwogen voor Gouden Kilometer?
"Ik zou wel willen, maar je kan daar niet zo'n inspanning doen en vervolgens de sprint voorbereiden. In dezen is de sprint voor de overwinning belangrijker."
Nerveus koersen?
"Beslist. Dat was wel te zien, denk ik. 60-plus reden we op sommige momenten en dat met nog 40 km te gaan! Dan weet je dat er voor positie wordt gevochten. Precies zoals ik gisteren al voorspelde."Back to Top