Met zijn elfde plaats in de etappe-uitslag toonde Mike in de lastige finale van Hoogerheide weer zijn klassementsambities. In de Brabantse plaats bleef tot veler verrassing de aangekondigde massaspurt uit. Na 10 km vertrok de vroege vlucht met zes renners en vijf van hen mochten – net voor het sprintende peloton – zelf voor de zege gaan. Taco van der Hoorn (Intermarché) won voor Norsgaard en Durbridge. 4 seconden later kwam Peter Sagan als eerste van het peloton over eindstreep.

17e in klassement
De Zwitser Stefan Bissegger, gisteren winnaar van de tijdrit, blijft leider in de Belgisch-Nederlandse rittenkoers. Mike, de eerste van zijn ploeg in de uitslag, steeg door het uitvallen van Wilco Kelderman (valpartij) een plaats in het klassement. Hij is nu 17e. Zijn achterstand op de leider is 53 seconden.

Smalle 'baantjes'
De etappe begon in Essen met twee lokale rondes. Na de oversteek naar Nederland wachtte de renners een plaatselijke ronde rond Hoogerheide die driemaal moest worden afgelegd. Steeds liep daar de voorsprong van de koplopers terug, o.a. door het werk van Jos van Emden en Olav Kooij op de smalle 'baantjes' in de buurt van de Schelde. Op 4 km voor de finish gingen alle seconden van de Gouden Kilometer naar de koplopers. In de laatste kilometers werd duidelijk dat de Jumbo-sprintrein niet in actie hoefde te komen en dat er weinig zou veranderen in het algemeen klassement.

Verrast dat kopgroep het haalde?
"Ja, verrast. Het was niet de bedoeling , maar ik weet wel hoe dat kan. We kunnen onszelf weinig verwijten, denk ik."
Wanneer wist je dat Dylan niet zou gaan sprinten?
"Toen hij niet meer bij me was op het einde. Na iedere bocht was het vechten voor iedere centimeter.
Steeds reed je van voren. Was de Gouden Kilometer een doel?
"Nee, want het was al lang duidelijk dat de vlucht daar voor zou blijven. Het was vooral vechten voor iedere plek."
En morgen?
"Morgen wordt precies hetzelfde verhaal: heel nerveus, heel gevaarlijk en vechten voor iedere centimeter."

Tv
De vierde etappe is morgen weer vanaf 13:30 uur te volgen via Sporza en Eurosport. De rit start in Aalter en eindigt na 166 km in Ardooie.