We verwachten deze week een interessante wedstrijd in de Benelux Tour. De wedstrijd door Nederland en België kent veel kanshebbers. Remco Evenepoel is mogelijk de topfavoriet. Hij steek in een uitstekende vorm. Achter hem komen tal van namen, die we in het rijtje van de kanshebbers kunnen plaatsen. Ook Mike hoort na zijn prestaties in Denemarken en Noorwegen tot deze kandidaten.

Naast Remco en Mike verwachten we ook Søren Kragh Andersen, Tim Wellens, Matej Mohoric, Mad Pedersen, Kasper Asgreen en Stefan Küng vooraan. Eerder deze week gaf Mathieu van der Poel als winnaar van de laatste editie te kennen, aan niet te starten door zijn hernia-klachten.

Team Jumbo-Visma en Mikes vierde deelname

Mike draagt de komende week rugnummer 136. De ploeg bestaat verder uit: Tom Dumoulin (131), Dylan Groenewegen (132), Eduardo Affini (133), Olav Kooij (134), Timo Roosen (135) en Jos van Emden (137). Naast sprinters dus ook een flink aantal tijdrijders in deze selectie.  
Mike staat voor de vierde maal aan de start van deze Nederlands-Belgische etappekoers. In 2017, 2019 en 2020 stond ook aan de start van de BinckBank Tour. Zijn resultaten waren altijd goed met een 23e, 6e en 8e plaats.

BinckBank wordt Benelux Tour

De Benelux Tour is de nieuwe naam op de wielerkalender in plaats van de  BinckBank Tour. De online beleggersbank besloot het bestaande contract niet te verlengen. De enige WorldTour-etappekoers door Nederland en België zal dit haar Luxemburg nog niet aandoen. Maar de ambitie is om dat in 2022 wel te doen.

Zes ritten en één tijdrit

De eerste rit wordt verreden in Friesland (Surhuisterveen-Dokkum over 170 kilometer. Op dag twee volgt een individuele tijdrit op een 'creatief' parcours van 11,1 kilometer. Op dag drie gaan we waarschijnlijk sprinten in  de rit van Essen naar Hoogerheide (169 km). Ook de rest van de week verblijft het peloton In België. Donderdag: Aalter-Ardooie (166 km), vrijdag: Riemst-Bilzen (188 km), zaterdag: Ottignies-Louvian-la-Neuve naar Houffalize (207 km) en de slotrit van Namen naar de vesten in Geraadsbergen. Een rit met een lastige aankomst over 181 kilometers.

Hopelijk geen last van verkoudheid
Mike: "We zijn hier in de Benelux Tour met sprinttrein. Verder met Tom Dumoulin, Jos van Emden en Olav Kooij. Helaas ben ik wat verkouden geworden afgelopen week. Dus moet even afwachten hoe het gaat. In principe heb ik een vrije rol en zou het klassement mijn doel zijn. Maar dat wordt dus nog afwachten, moet natuurlijk wel fit zijn. De sprints met Dylan zijn natuurlijk ook belangrijk, vandaar dat de sprinttrein aanwezig is in deze 7-daagse."

Tv-uitzendingen

De Benelux Tour is elke dag live te volgen op Sporza en Eurosport. De aankomst zijn vrij vroeg gepland (15.00/15.30 uur). In de eerste en laatste rit verwachten we de renners rond 17.00 uur aan de finish.