1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Met een achterstand van dertien seconden klasseerde Mike zich als zevende in de openingsetappe van de Tour of Norway. In de rit van Egersund naar Sokndal over 150 kilometer was hij de beste Jumbo-renner. Het was een lastige rit, die steeds op en af ging en eindigde op een slotklim van ongeveer 5 kilometer. Jonas Vingegaard en Tobias Foss moesten te vroeg lossen en konden niet meespelen om de winst. Schelling en latere winnaar Hayter (Ineos) hadden een kleine voorsprong op het groepje van Mike, die door de bonificatieseconden op 23 seconden komt te staan in het klassement.

Wellicht de lastigste rit op de eerste dag

De Tour of Norway ging vandaag van start met waarschijnlijk de meest bepalende etappe voor het eindklassement. De eerste rit leidde de renners naar een slotklim in Sokndal, waar de klimmers hun slag moesten slaan met oog op het algemeen klassement. De eerste échte scherprechter van de dag was de klim naar Jøssingsfjord (1,8 km aan 9,3%, max. 14%) op veertig kilometer van de finish, om vervolgens in gestrekte draf naar de afsluitende Kroheia-klim (4,7 km aan 5,7%) te rijden.

Jumbo-Visma en Trek-Segafredo controleren

De vlucht van de dag werd gevormd door Julian Mertens, Nícolas Sessler, Anthon Charmig en Frederik Jensen. Mike en zijn mannen en ook Trek-Segafredo hadden de vluchters onder controle. Op de laatste helling zouden de klimmers het uitvechten met de punchers. Echter de Jumbo-troef Vingegaard en ook Foss moesten verrassend lossen. Mike daarin teken kwam in het tussenstuk van de beklimming terug bij de koplopers. Er bleven elf renners over in de laatste kilometers.

Schelling en Hayter in de aanval

Vlak voor de rode vod besloot Ide Schelling te gaan. De snelle Ethan Hayter kon nog aansluiten, de rest moest passen of reageerde niet. Op de streep hadden de twee een voorsprong van dertien seconden op het groepje met Mike. In het algemeen klassement staat Mike natuurlijk ook zevende.
Vingegaard en Foss staan op meer dan vier minuten. George Bennett staat elfde.

Nooit in het defensief, maar dat lukte niet
Mike: "Het was een bijzonder pittige aankomst en de klimmers konden daarin hun plan trekken. En als het dan een grotere groep zou blijven, zou ik nog voor de sprint gaan. Toen George Bennett versnelde moesten Foss en Vingegaard al gelijk lossen. Het belangrijkste was dat we nooit in het defensief zouden worden gedrukt. Maar toen er werd versneld was George ook klaar. En dat was natuurlijk niet heel lekker. In de finale kon ook niemand mij helpen en konden we niet meer dichter komen. Het was rijden voor een ereplaats, meer zat er niet in. Was niet slecht, maar er had meer ingezeten, denk ik. Morgen weer gewoon opnieuw proberen."