1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

De 31e uitgave van de Ronde van Denemarken werd vandaag afgesloten met een tijdrit over 10,8 kilometer. Mike behaalde een zesde plek en verloor slechts twintig seconden op de winnaar Remco Evenepoel. De Belg won het eindklassement en achter ex-wereldkampioen Mads Pedersen werd Mike derde. Hij passeerde Van der Lijke en Van der Sande met deze sterke tijdrit.

Af en toe lichte regen
De tijdrit werd verreden in Frederiksberg, waarbij de omstandigheden in het begin van de tijdrit wisselde. Verschillende renners reden op een nat, later opdrogend wegdek. De laatste renners uit het top van het klassement hadden gelijke omstandigheden. De weg was op het einde van de middag grotendeels opgedroogd.

Mike uitstekend met zesde plek
De Deen Morten Hulgaard liet een eerste snelle tijd noteren, namelijk 12:41 minuten. Mikes ploegmaat Edoardo Affini dook flink onder deze tijd met 12:20. De Italiaaanse tijdritspecialist liet daarmee een gemiddelde van 52,5 kilometer per uur afdrukken. Søren Kragh Andersen (DSM) ging helemaal tot het gaatje en was weer zes seconden sneller, 12:14. Op dat moment moest de top vijf nog arriveren. Mike was de eerste die binnenkwam en liet 12:33 registreren. Van der Lijke kwam zestien seconden te kort op Mike. Mad Pedersen kwam wel sterk voor de dag met 12:19. Van der Sande viel tegen en verspeelde zijn tweede plaats in het klassement. Remco Evenepoel duelleerde met Kragh Andersen en klopte de Deen in eigen huis met één luttele seconde.

Tevreden en kansen benutten
Mike: "Ik ben tevreden met dit resultaat. Bij dit soort 'rondjes' is het vooral mijn bedoeling om Dylan bij te staan. En als ik voor het klassement wil gaan, dan ben je toch iets anders in de koers bezig. En dat is wel de insteek, maar ik probeer er altijd voor te gaan als de kans er is. En zo was het ook deze week, waar ik ook een kans kreeg. En dan probeer ik er het maximale uit te halen. En dan podium achter twee serieuze kleppers, Remco en Mads. Dan ben ik zeker tevreden, mede omdat het de eerste koers is na de Tour de France. En met dit resultaat kijk ik weer uit naar de volgende koers, want het gevoel is goed. Ik kan mijn werk goed doen en mooie resultaten halen. En dat smaakt gewoon naar meer. We gaan er voor."

Gisteravond werd bekend dat Mike aanstaande donderdag (19 augustus) zal starten in de Ronde van Noorwegen, die vier dagen duurt en eindigt op zondag 22 augustus. De reden van dit wijziging, was het wegvallen van de wedstrijd in Hamburg.